use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Všichni si nejspíš pamatujeme na postavu Juliette Binoche ve filmu „Čokoláda“... 

Všichni si nejspíš pamatujeme na postavu Juliette Binoche ve filmu „Čokoláda“... Hlavní postava, žena s červenými botami na jehlovém podpatku, bouřlivě vpadá do šedého a monotónního života obyvatel jednoho francouzského městečka. Přestože se zpočátku setkává s nesouhlasem ze strany starosty a některých místních obyvatel, otevře obchod s čokoládou, kde nabízí delikátní čokoládové dezerty. Díky nim se jí podaří nejen získat srdce Johnnyho Deppa, ale také přátelství konzervativních místních občanů...

Tento příběh je pohádkový, přesto ale film sděluje jednu životní pravdu – čokoláda zklidňuje hrubé vášně. Každý ví, že nic nezlepší náladu více než čokoládový dort, který se rozplývá na jazyku, nebo dokonce i ten nejmenší kousek vídeňského dortíku.

Čokoládové dorty tvoří skvělou kombinaci s višněmi a různými zavařeninami. Díky nim si pečivo uchovává vláhu a zůstává čerstvé dokonce i několik dnů od okamžiku, kdy opustilo troubu.

I když je čokoláda v kulinářství známá již stovky let, dosud nevyšla z módy. Cukráři na celém světě se předhánějí v tom, komu se podaří vymyslet nové delikatesy s touto hnědou hmotou, kterou máme tak rádi. Nezapomeňte, že máte naprostou svobodu, přesně jako pekařští mistři! Pomocí čokolády můžete připravit nejen nadýchaný krém nebo piškot, ale také z ní vytvořit úchvatné dekorace.

Temné a světlé stránky čokolády

Čokoládové delikatesy náš život na jedné straně činí sladším a zlepšují naši náladu, navíc ale dodávají tělu minerály: fosfor, draslík a hořčík. Musíme si ovšem upřímně přiznat, že tato laskomina, kterou milují děti stejně jako dospělí, je poměrně kalorická. Proto bývá vhodné držet se jednoho pravidla – čím vyšší obsah kakaa, tím lépe pro vaši postavu.

Když budete mít chuť na nějakou čokoládovou lahůdku, přitom vám ale bude scházet čas na zdlouhavou přípravu, zkuste upéct brownies. Tyto malé koláčky, známé na celém světě, se v poslední době dostávají na výsluní neuvěřitelnou rychlostí. Jejich příprava je snadná, a také se výborně hodí ke kávě.

Hledáte-li inspiraci na něco sladkého, navštěvujte často naše webové stránky. S radostí vám předvedeme, jak se dají klasické recepty obohatit běžnou čokoládou.