use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Osvojte si nejprve základní druhy a samotnou přípravu všech krémů. Až je budete mít v malíčku, můžete se s Herou pustit do světa nekonečných chutí v podobě Lemon curd s lahodným máslovým aroma nebo do hry zapojit kaštanové pyré.

Máslový krém

Oblíbenou klasikou je máslový krém, tzv. „butter cream“. Pokud máte tyto druhy těžších krémů rádi, půjde vám práce s Herou Máslová příchuť od ruky. Krém se bude krásně vyšlehávat a vynikne jeho lahodné máslové aroma. Krém rovněž krásně drží tvar, proto ho oceníte především při složitějších technikách zdobení.

Pudinkový krém

Sázkou na jistotu jsou pak krémy pudinkové. Už dávno ale neplatí, že pudinkové krémy musejí být nudné a mdlé! Stačí jen zapojit vaši fantazii. Zkuste smíchat kokosový pudink společně s Herou máslovou a přidejte pár kapek bílého rumu či sušených kokosových hoblinek. Výsledek vás uchvátí! A co takhle překvapení v podobě čerstvých pistáciových oříšků? Pokud obyčejné mléko vyměníte za mandlové nebo kokosové, chuťový zážitek tak umocníte. Vsadíme si, že hosté neuhodnou, co že se to v lahodném krému skrývá.

Krém s pudinkem je stejně jako ten máslový vhodný i pro složitější techniky zdobení. Navíc můžete díky jeho jednoduchosti vytvořit během chvíle celou řadu lahodných a nápaditých příchutí. 

Krém z čerstvých sýrů

Pokud příliš neholdujete těžkým krémům, můžete zaexperimentovat s krémovými sýry. Ty krémy z Hery Máslová příchuť příjemně odlehčí. Skvěle se hodí zejména pro letní období, kdy toužíte po něčem osvěžujícím a zároveň byste si rádi vychutnali tradiční máslové aroma. Na trhu je k dostání široká nabídka, vždy ale raději sáhněte po produktu s vyšším obsahem tuku. Tím docílíte tužší konzistence krému. Vyzkoušet můžete i další známé čerstvé sýry. Šmrnc vašim krémům dodá například Ricotta nebo Mascarpone.