Ať už pečete pro své přátele nebo pro svoji rozvětvenou rodinu, přizvěte si na pomoc sezónní ingredience. Nezklamou Vás a z Vašich cupcakes udělají hvězdný chod, na který budou Vaši hosté ještě dlouho vzpomínat. A začneme sladce. Jak jinak…
Rebarbora
Donedávna zapomenutá kráska, které se v poslední době dostává stále více pozornosti, totiž už dávno totiž není tou nudnou ingrediencí našich babiček. Pojďme z ní společně dostat všechnu tu chutnou šťávu. Uvidíte, že se Vaše cupcakes budou v její šťavnaté chuti doslova koupat!
Na pomoc si stačí vzít trošku hnědého cukru a citronové šťávy. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na plátky silné zhruba 0,5 centimetru. Plátky vložte do hmoždíře spolu s hrstkou hnědého cukru a zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Vše dohromady trošku rozmačkejte, dokud z ní doslova nepotečou všechny chutě. Směs smíchejte třeba se základním těstem na vanilkový cupcake, pouze uberte trošku mléka. Výsledkem budete ohromeni! Rebarbora si také dobře rozumí s kořením. Proto, pokud jste odvážnější, nebojte se sáhnout po skořici nebo kardamomu.
Jahody
Jahody, které jsou na trhu k dostání, sice ještě nejsou v té nejlepší kondici, přesto je nekompromisně nezavrhujte. Už jen pohled na ně vybízí ke spoustě efektních a vtipných nápadů, jak cupcakes oživit a dodat jim trošku šťávy. Klasický krém můžete jednoduše vylepšit jahodovou omáčkou. Tu snadno připravíte, když povaříte pár lžiček vody s půl hrnkem cukru a přidáte nakrájené a rozmačkané jahody. Jakmile dosáhne směs konzistence omáčky, máte hotovo. Stačí nechat omáčku chvíli zchladnout a pak už jen dozdobit čepičku krému.
Slané cupcakes
Slané cupcakes jsou pro jarní sezónu jako stvořené. Skoro by se chtělo říci: „Tak málo času a tolik dobrých ingrediencí…“ Udělat z Vašich cupcakes krále večírku je jednoduše jednoduché! Ohromte svoje přátele netradičním pohoštěním v podobě slaných cupcakes. Nebo snad nechcete, aby se o Vaší party mluvilo jako o té nejúžasnější? Vybírat můžete z luxusního chřestu, mladičkého špenátu, neprávem opomíjeného mangoldu či květáku. Špenát si bude skvěle rozumět se sýrem (zkuste dobrý Feta sýr nebo starý dobrý anglický Cheddar). Stejně dobře bude v této kombinaci fungovat i mangold.