Seznam ingrediencí
- 90 g cukru krystal
- 2 vejce
- špetka soli
- 90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- trochu pomerančové kůry
- šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy
Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte rozehřátou (vychladlou) Heru máslovou a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte. Nakonec zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu. Formu můžete jen vypláchnout vodou.
Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku. Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí. Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete.
Danu z blogu Marzicake navštivte zde.