Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

  • 90 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 90 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomerančové kůry
  • šťáva z 1/2 pomeranče

Postup přípravy

Cukr a vejce vyšlehejte do pěny. Přidejte rozehřátou (vychladlou) Heru máslovou a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte. Nakonec zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu. Formu můžete jen vypláchnout vodou.

Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku. Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí. Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.