Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Seznam ingrediencí

Recept na těsto

  • 230 g hladké mouky
  • 140 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 60 g cukru moučka + 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky + citronová kůra z 1/2 citrónu a citrónová šťáva z 1/4 citronu

Recept na krém:

  • 250 ml smetany 40%
  • 20 g cukru
  • 40 g  bílé čokolády

Postup přípravy

Vše zpracujte v hladké těsto a nechejte odpočinout v lednici 15 -30 minut. Pečte na 170°C do zhnědnutí. Stejně jako, když pečete cukroví na Vánoce. Po vyndání nechte vychladnout pár minut a můžete se pustit do zdobení krémem.

Smetanu zahřejte až do bodu varu s cukrem. Pak odstavte ze sporáku a přidejte čokoládu. Občas promíchat a po vychladnutí nechte v lednici přes noc. Ráno vyšlehejte do pěny. Následně nazdobte. Na krém položte ovoce, makronky, pusinky, zefyr, květinky a další cukrovinky. S ohledem na to, že živé květiny moc na sladkosti nepoužívám, takže sladké a čokoládové. Kreativitě se jednoduše meze nekladou.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.