use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Patříte i vy mezi lidi, kteří si myslí, že každý ozdobený muffin musí být zákonitě cupcake? Tak to je nejvyšší čas vás vyvést z omylu! Hera vám přináší několik jednoduchých poznávacích znaků, díky nimž si je ode dneška už nikdy nespletete!

Muffin:

  1. Recept na muffiny je podle názoru většiny odborníků jednodušší, nejvíce používaný je ten hrníčkový.
  2. Na rozdíl od cupcakes se muffiny se nezdobí ani krémem ani potahovací hmotou. Pokud chcete váš muffin přeci jenom trochu zkrášlit, můžete si pomoci malými kousky čokolády.
  3. Těsto muffinů je ze své podstaty o něco vláčnější, proto není třeba kombinovat s krémem.
  4. Vrchní část muffinů po upečení výrazně nabyde a může popraskat. Nenechte se tím znepokojit, to je normální.

Cupcake:

  1. Recept je o trochu "složitější", ale ten výsledek stojí za to!
  2. Cupcakes se bohatě zdobí krémem, kreativně potahují  a jinak "vyšperkovávají".  Jsou to totiž často taková malá umělecká díla.
  3. Cupcakes jsou malinko sušší, než muffiny, proto jsou ideální v kombinaci s krémem.
  4. Cupcakes by neměly pečením o mnoho narůst a rozhodně by neměly být popraskané.