use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup přípravy

Recept na 7 mini dortíků (nebo menší plech jako řezy):

  • 3 žloutky
  • 70 g cukru (krystal)
  • 40 g rozehřáté a vychladlé Hery
  • 30 – 40 g kakaa (dle chuti a tmavosti korpusu)
  • 50 ml mléka
  • 100 g polohrubé mouky + 10 hladké mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 3 ušlehané bílky

Postup přípravy

Vše přidávejte postupně tak, jak je v receptu. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a bílky přidejte lehce až na konec. Na plech položte pečící papír. Máte-li jako já ráfky na mini dortíky, využijte je. Nemáte-li, přeneste těsto rovnoměrně na plech. Není potřeba mít korpus nějak příliš vysoký. Prioritou této sladkosti je především tvaroh, smetana a čokoláda. Korpus je jen takový doplněk. Pečte na 170°C. Upečení zkuste opět vpichem špejle. Nízký korpus je opravdu upečený za chvilku. Po upečení nechte vychladnout.

Recept na tvarohové mousse

1 – 2 plnotučné tvarohy (500 g)

150 ml smetany (nejlépe 40%)

100 g cukru moučka

150 g Hera máslová

Heru utřete s cukrem a přidejte postupně tvaroh. Smetanu vyšlehejte do pevné hmoty a přidávejte zlehka na závěr. Jakmile se všechny ingredience propojí v jemnou hmotu, naplňte jimi ráfky. Děláte-li řezy, tak potřete po celém vychladlém korpusu. Snažte se uhladit. Zbyde-li vám mousse, naplňte s ním například malé misky. Chutná jak vylepšený pacholík.

Čokoládový závěr

100 g smetany (zbývající množství, které vám zbylo v kelímku při přípravě tvarohového mousse)

1 lžička cukru krystal nebo krupice

60 g 70 % čokolády

Smetanu s cukrem přiveďte do bodu varu a odstavte. Občas promíchejte a po 2 minutách přidejte čokoládu. Promíchávejte, dokud se úplně nerozpustí. Chvilku nechte vychladnout (tak 3 minutky). Následně nalijte na tvaroh. Použijete-li ráfky, dbejte na to, aby nebylo čokolády moc. Maximum 3 mm. Vypadá to lépe.

Na závěr nechte vychladit. Minimálně 4 hodiny, nejlépe do druhého dne. Záleží na vaší chladničce.

Druhý den vysuňte spodem z ráfků. Obřezávání nožem je také možností, ale mě se pak vzhled mini dortíků moc nelíbil. Takže se nebojte prstem jemně vysunout a tam, kde jste prstem zatlačili, dejte nějakou ozdobu. Jestliže máte vše na jednom plechu, namočte nůž a nakrájejte na řezy. Každý další řez musíte nůž omýt. Jinak by se vám čokoláda a tvaroh lepily a nebyl by vzhled tak skvělý.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.