Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Postup přípravy

Recept na 7 mini dortíků (nebo menší plech jako řezy):

  • 3 žloutky
  • 70 g cukru (krystal)
  • 40 g rozehřáté a vychladlé Hery
  • 30 – 40 g kakaa (dle chuti a tmavosti korpusu)
  • 50 ml mléka
  • 100 g polohrubé mouky + 10 hladké mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 3 ušlehané bílky

Postup přípravy

Vše přidávejte postupně tak, jak je v receptu. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a bílky přidejte lehce až na konec. Na plech položte pečící papír. Máte-li jako já ráfky na mini dortíky, využijte je. Nemáte-li, přeneste těsto rovnoměrně na plech. Není potřeba mít korpus nějak příliš vysoký. Prioritou této sladkosti je především tvaroh, smetana a čokoláda. Korpus je jen takový doplněk. Pečte na 170°C. Upečení zkuste opět vpichem špejle. Nízký korpus je opravdu upečený za chvilku. Po upečení nechte vychladnout.

Recept na tvarohové mousse

1 – 2 plnotučné tvarohy (500 g)

150 ml smetany (nejlépe 40%)

100 g cukru moučka

150 g Hera máslová

Heru utřete s cukrem a přidejte postupně tvaroh. Smetanu vyšlehejte do pevné hmoty a přidávejte zlehka na závěr. Jakmile se všechny ingredience propojí v jemnou hmotu, naplňte jimi ráfky. Děláte-li řezy, tak potřete po celém vychladlém korpusu. Snažte se uhladit. Zbyde-li vám mousse, naplňte s ním například malé misky. Chutná jak vylepšený pacholík.

Čokoládový závěr

100 g smetany (zbývající množství, které vám zbylo v kelímku při přípravě tvarohového mousse)

1 lžička cukru krystal nebo krupice

60 g 70 % čokolády

Smetanu s cukrem přiveďte do bodu varu a odstavte. Občas promíchejte a po 2 minutách přidejte čokoládu. Promíchávejte, dokud se úplně nerozpustí. Chvilku nechte vychladnout (tak 3 minutky). Následně nalijte na tvaroh. Použijete-li ráfky, dbejte na to, aby nebylo čokolády moc. Maximum 3 mm. Vypadá to lépe.

Na závěr nechte vychladit. Minimálně 4 hodiny, nejlépe do druhého dne. Záleží na vaší chladničce.

Druhý den vysuňte spodem z ráfků. Obřezávání nožem je také možností, ale mě se pak vzhled mini dortíků moc nelíbil. Takže se nebojte prstem jemně vysunout a tam, kde jste prstem zatlačili, dejte nějakou ozdobu. Jestliže máte vše na jednom plechu, namočte nůž a nakrájejte na řezy. Každý další řez musíte nůž omýt. Jinak by se vám čokoláda a tvaroh lepily a nebyl by vzhled tak skvělý.

Danu z blogu Marzicake navštivte zde.