use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zlatá tvarohová buchta

Tvarohová buchta, která díky šťávě z pomeranče dostane nejen krásnou barvu, ale i šťavnatost.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 16 porce
recipe image Zlatá tvarohová buchta

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 vajec
  • ½ šálku krupicového cukru
  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku polohrubé mouky
  • šťáva z 1 pomeranče

      Postup přípravy:
      1. Do mísy nastrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. Poté přidejte na větší kostičky nakrájenou Heru a vyšlehejte ručním mixérem. Oddělte žloutky od bílků. Do směsi postupně přidávejte žloutky a zašlehávejte. Nakonec přidejte tvaroh a promíchejte. Bílky vyšlehejte mixérem na střední rychlost, až budou mít krémovou konzistenci, a pak je postupně přidávejte ke směsi v míse. Přidejte cukr. Hladkou i hrubou mouku a prášek do pečiva promíchejte a přidejte je ke směsi.
      2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček (obdélníková forma) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.
      3. Upečenou buchtu potřete šťávou z pomeranče.