Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zlatá tvarohová buchta

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Zlatá tvarohová buchta

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 vajec
  • ½ šálku krupicového cukru
  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku polohrubé mouky
  • 1 pomeranč
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Do mísy nastrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vanilkový cukr a dobře promíchejte. Poté přidejte na větší kostičky nakrájenou Heru a vyšlehejte ručním mixérem. Oddělte žloutky od bílků. Do směsi postupně přidávejte žloutky a zašlehávejte. Nakonec přidejte tvaroh a promíchejte. Bílky vyšlehejte mixérem na střední rychlost, až budou mít krémovou konzistenci, a pak je postupně přidávejte ke směsi v míse. Přidejte cukr. Hladkou i hrubou mouku a prášek do pečiva promíchejte a přidejte je ke směsi.
  2. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček (obdélníková forma) a pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 40 minut.
TIP: Hned po vyjmutí z trouby můžeme povrch moučníku potřít šťávou vymačkanou z pomeranče.