Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová slunečnice

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Tvarohová slunečnice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 140 g krystalového cukru
  • ½ balení vanilkového cukru
  • 125 g tvarohu (½ balení)
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť (½ balení)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s oběma cukry, tvarohem a moukou s práškem do pečiva. Poté přidejte 125 g vlažné rozpuštěné máslové Hery. Na závěr jemně vmíchejte sníh z bílků. Pečte ve vymazané a vysypané formě při 175 °C cca 30–40 minut do zhnědnutí. Zda je dort upečený, zkuste špejlí. Musíte ji vytáhnout z těsta suchou. TIP: Pokud nemáte slunečnicovou formu, můžete použít i klasickou bábovkovou formu nebo těsto nalít do hřbetu.