Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Houbový koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Houbový koláč

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 3 PL vody
  • sůl
  • 1 vejce
  • houby
  • 2 větší cibule
  • olej na smažení
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • hrst nastrouhaného sýra (eidam, gouda apod.)
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, čerstvé bylinky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto a dejte ho odpočinout do ledničky. Mezitím opečte na oleji cibuli a pokrájené houby (menší houby, jako jsou třeba lišky, můžete nechat v celku na ozdobu). Vychladlé těsto natlačte do kulaté formy a propíchejte vidličkou. Pečte cca 15 minut na 180 °C, dozlatova. Na náplň vyšlehejte vejce se smetanou, solí a kořením, přidejte nastrouhaný sýr. Na předpečený korpus položte větší části opečených hub, zalijte připravenou směsí a dopékejte cca 45 minut, než hmota začne tuhnout. Poté dozdobte zbytkem opečených hub a vraťte ještě na chvilku do trouby. Slaný koláč nechte pořádně vychladnout, půjde pak lépe krájet. Chutná dobře vlažný i studený z chladničky.