Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Zapečené hrušky s Gorgonzolou
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce
Ingredience
250 g hladké mouky
125 g Hery máslové
1 žloutek
Cca 25 – 50 ml studené vody
1 lžičky soli
3 vejce
200 g smetany na vaření
150 g Gouda
4 menší hrušky
250 g gorgonzola
jeden stroužek česneku
Hrst vlašské ořechy
sůl a pepř dle chuti
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Těsto si připravte pár hodin dopředu a nechte odpočívat v ledničce.
Všechny suroviny na těsto, krom vody, vypracovávejte rukou na pracovní desce. Prvně přidejte třetinu vody a vyzkoušejte, zda bude množství stačit. Pokud ne, přidejte více vody. Těsto musí být nelepivé, vláčné a měkké.
Hrušky podélně rozkrojte a odstraňte jadřince.
Těsto rozválejte a dejte do zapékací formy s vyšším okrajem. Rozmíchané vejce a smetanu s nastrouhaným goudou. Poté přidejte nastrouhanou gorgonzolu, vlašské ořechy, namačkaný česnek, sůl a pepř. Do formy rozmístěte hrušky a zalijte směsí.