Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Sýr a ovoce jsou prostě k sobě. I když v koláči je tato kombinace možná trochu nevšední. Vyzkoušejte tento recept na hrušky s gorgonzolou a goudou a uvidíte, co na to vaše chuťové pohárky.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g Hery máslové
  • 1 žloutek
  • cca 25–50 ml studené vody
  • 1 lžička soli
Na náplň:
  • 3 vejce
  • 200 g smetany na vaření
  • 150 g gouda
  • 4 menší hrušky
  • 250 g gorgonzoly
  • jeden stroužek česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl a pepř dle chuti
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Těsto si připravte pár hodin dopředu a nechte odpočívat v ledničce.
  2. Všechny suroviny na těsto, krom vody, vypracovávejte rukou na pracovní desce. Prvně přidejte třetinu vody a vyzkoušejte, zda bude množství stačit. Pokud ne, přidejte více vody. Těsto musí být nelepivé, vláčné a měkké.
  3. Hrušky podélně rozkrojte a odstraňte jadřince.
  4. Těsto rozválejte a dejte do zapékací formy s vyšším okrajem. Rozmíchané vejce a smetanu s nastrouhaným goudou. Poté přidejte nastrouhanou gorgonzolu, vlašské ořechy, namačkaný česnek, sůl a pepř. Do formy rozmístěte hrušky a zalijte směsí.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.