use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Sýr a ovoce jsou prostě k sobě. I když v koláči je tato kombinace možná trochu nevšední. Vyzkoušejte tento recept na hrušky s gorgonzolou a goudou a uvidíte, co na to vaše chuťové pohárky.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Zapečené hrušky s Gorgonzolou

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g Hery máslové
  • 1 žloutek
  • cca 25–50 ml studené vody
  • 1 lžička soli
Na náplň:
  • 3 vejce
  • 200 g smetany na vaření
  • 150 g gouda
  • 4 menší hrušky
  • 250 g gorgonzoly
  • jeden stroužek česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl a pepř dle chuti

      Postup přípravy
      1. Těsto si připravte pár hodin dopředu a nechte odpočívat v ledničce.
      2. Všechny suroviny na těsto, krom vody, vypracovávejte rukou na pracovní desce. Prvně přidejte třetinu vody a vyzkoušejte, zda bude množství stačit. Pokud ne, přidejte více vody. Těsto musí být nelepivé, vláčné a měkké.
      3. Hrušky podélně rozkrojte a odstraňte jadřince.
      4. Těsto rozválejte a dejte do zapékací formy s vyšším okrajem. Rozmíchané vejce a smetanu s nastrouhaným goudou. Poté přidejte nastrouhanou gorgonzolu, vlašské ořechy, namačkaný česnek, sůl a pepř. Do formy rozmístěte hrušky a zalijte směsí.
      5. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.