Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňový quiche

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Dýňový quiche

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 120 g Hery máslové
  • 3 – 4 lžíce ledové vody
  • špetka soli
  • špetka moučkového cukru
  • 1 malá Hokaido dýně
  • 200 g nivy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • špenát podle chuti
  • sůl, pepř
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve dejte do trouby péct nakrájenou dýni (přibližně 20 minut, do měkka). Mouku smíchejte se špetkou soli a moučkového cukru, přidejte vychladlou Heru máslovou, vodu a vypracujte hladké těsto. Udělejte z něj bochánek. Těsto rozválejte do kruhu a přeneste do vymazané formy. Těsto propíchejte několikrát vidličkou, zatěžkejte fazolemi a dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte cca 15 minut . Špenát spařte a nasekejte. Smetanu smíchejte s nastrouhanou nivou, vejci, solí a pepřem. Na upečené těsto rozmístěte upečenou dýni, na ní špenát a vše zalijte nivovou směsí. Pečte dalších cca 20 - 25 minut na 170 °C.