use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dýňový quiche

Slané koláče, stejně jako ty sladké, mohou mít tolik podob! Co říkáte na tento s dýní a nivou?
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 6 porce
recipe image Dýňový quiche

Ingredience

Na těsto:
  • 150 g hladké mouky
  • 120 g Hery máslové
  • 3–4 lžíce ledové vody
  • špetka soli
  • špetka moučkového cukru
Na náplň:
  • 1 malá Hokaido dýně
  • 200 g nivy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • špenát podle chuti
  • sůl, pepř

      Postup přípravy:
      1. Nejprve dejte do trouby péct nakrájenou dýni (přibližně 20 minut, do měkka).
      2. Mouku smíchejte se špetkou soli a moučkového cukru, přidejte vychladlou Heru máslovou, vodu a vypracujte hladké těsto. Udělejte z něj bochánek. Těsto rozválejte do kruhu a přeneste do vymazané formy. Těsto propíchejte několikrát vidličkou, zatěžkejte fazolemi a dejte péct do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte cca 15 minut .
      3. Špenát spařte a nasekejte. Smetanu smíchejte s nastrouhanou nivou, vejci, solí a pepřem. Na upečené těsto rozmístěte upečenou dýni, na ní špenát a vše zalijte nivovou směsí. Pečte dalších cca 20–25 minut na 170 °C.