Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s cibulí a slaninou

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Quiche s cibulí a slaninou

Ingredience

  • 20 dkg mouky
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 špetka soli
  • 1-1.5 dl studené vody
  • 15 dkg slaniny
  • 1 malá cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 dl smetany
  • 1,5 dl mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičky pepře
  • 10 dkg strouhaného sýra
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Zpracujte mouku, rostlinný tuk Hera, sůl a vodu vláčné těsto a nechte 20 minut odpočinout zabalené v potravinové folii. Na pomoučněné ploše těsto rozválejte na tloušťku 4 cm tak, aby se vešlo do kulaté formy o průměru 25 cm (nejvhodnější je otevírací dortová forma). Nakrájejte slaninu a cibuli na proužky (vhodná je I již předem nakrájená slanina). Slaninu s cibulí smažte za stálého míchání na pánvi při střední teplotě 7-8 minut, dokud se slanina nezbarví, ale ještě není křupavá. Smíchejte jednotlivé ingredience na náplň a rozetřete ji na těsto. Povrch koláče zasypte strouhaným sýrem a pečte 30 minut na 175°C.