Slaný mrkvový koláč
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 1 balení listového těsta
- 1kg mrkve
- 2 vejce
- 200 ml smetany
- 200 g tvrdého sýra
- 1 stroužek česneku
- 1/2 svazku petrželky nebo bylinek
- pepř a sůl
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a při 180 °C pečeme asi 10 minut - dno propíchejte před pečením vidličkou. Mrkev nakrájíme na podélné nudličky a uvaříme doměkka. Necháme ji okapat a rozložíme na předpečené těsto. Česnek a petrželku nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme. V misce ušleháme vejce se smetanou, sýrem, petrželkou, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí zalijeme mrkev. Nalijeme na koláč a dopékáme ještě 30-40 minut.