Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaný mrkvový koláč

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Slaný mrkvový koláč

Ingredience

  • 1 balení listového těsta
  • 1kg mrkve
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany
  • 200 g tvrdého sýra
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 svazku petrželky nebo bylinek
  • pepř a sůl
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Těsto vyválíme na 0,5 cm vysoký plát a při 180 °C pečeme asi 10 minut - dno propíchejte před pečením vidličkou. Mrkev nakrájíme na podélné nudličky a uvaříme doměkka. Necháme ji okapat a rozložíme na předpečené těsto. Česnek a petrželku nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme. V misce ušleháme vejce se smetanou, sýrem, petrželkou, česnekem, solí a pepřem. Touto směsí zalijeme mrkev. Nalijeme na koláč a dopékáme ještě 30-40 minut.