Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Houbový quiche

Už jste je dali do smaženice, do kulajdy, ale co do quiche? Zužitkujte nasbírané houby v tomto výborném slaném koláči.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Houbový quiche

Ingredience

Na těsto:
  • 175 g pšeničné mouky
  • 100 g Hery máslové
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 4 lžíce ledové vody
Na náplň:
  • 600 g lesních hub/žampionů
  • 1 pórek
  • 80 g Hery máslové
  • 150 g smetany
  • 150 g mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžičky tymiánu
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva dle chuti

      Postup přípravy:
      1. Mouku smíchejte se solí a Herou máslovou. Udělejte žmolenku, postupně přimíchávejte vodu a nakonec přidejte žloutek. Vypracujte hladké těsto. To nechejte zabalené v potravinové fólii odpočívat alespoň hodinu v lednici.
      2. Těsto vyválejte, na pomoučněném vále a vložte do formy o průměru 30 cm. Formu opět dejte do lednice.
      3. Nakrájený pórek chvíli opékejte na pánvičce, přidejte očištěné a nakrájené houby. Opékejte přibližně 5 minut. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Zavařte a odstavte. Přidejte žloutek, smetanu, citronovou šťávu a koření. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
      4. Náplň nalijte do formy vyložené těstem. Pečte na 180 °C, cca 30 až 40 minut.