Houbový quiche
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 175 g pšeničné mouky
- 100 g Hery máslové
- 1 žloutek
- špetka soli
- 4 lžíce ledové vody
- 600 g lesních hub/žampionů
- 1 pórek
- 80 g Hery máslové
- 150 g smetany
- 150 g mléka
- 1 žloutek
- 1 lžičky tymiánu
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
- citronová šťáva dle chuti
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Mouku smíchejte se solí a Herou máslovou. Udělejte žmolenku, postupně přimíchávejte vodu a nakonec přidejte žloutek. Vypracujte hladké těsto. To nechejte zabalené v potravinové fólii odpočívat alespoň hodinu v lednici. Těsto vyválejte, na pomoučněném vále a vložte do formy o průměru 30 cm. Formu opět dejte do lednice. Nakrájený pórek chvíli opékejte na pánvičce, přidejte očištěné a nakrájené houby. Opékejte přibližně 5 minut. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Zavařte a odstavte. Přidejte žloutek, smetanu, citronovou šťávu a koření. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Náplň nalijte do formy vyložené těstem. Pečte na 180 °C, cca 30 až 40 minut.