use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche se zeleninou

Ne zeleninový, ale vyloženě zelený quiche. Je v něm totiž pórek, brokolice, špenát a petržel.
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 8 porce
recipe image Quiche se zeleninou

Ingredience

Těsto:
  • 180 g hladké mouky
  • 150 g Hery
  • 1 kávová lžička soli
  • 2 polévkové lžíce ledové vody
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • Hera na vymazání formy
Náplň:
  • 15 cm pórku
  • 15 dkg čerstvé nebo mražené brokolice
  • 15 dkg čerstvých lístků špenátu
  • 350 g Hery
  • 1 malá snítka petrželové natě
  • 1 velký stroužek česneku
  • sůl, mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • 1,5 dl smetany na vaření
  • 100–150 g strouhaného sýra

      Postup přípravy:
      1. Heru rychle rozdrobíme do mouky. Přidáme vodu a uhněteme těsto. Přikryjeme a na hodinu odložíme do lednice. Poté ho na lehce pomoučeném vále vyválíme a vyložíme jím vymazanou formu s nízkým okrajem o průměru 26 cm tak, aby tvořilo nízký okraj. Těsto propícháme vidličkou, aby se nevytvořily bubliny. 8 minut předpečeme v předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C).
      2. Pórek očistíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Brokolici rozebereme na menší růžice. Špenátové lístky obereme ze stonků a nakrájíme nahrubo. Heru rozpustíme a pórek na ní necháme 5–6 minut zavadat. Přisypeme petržel. Smažíme 1–2 minuty, poté na 2–3 minuty přisypeme špenát. Přidáme brokolici uvařenou v mírně osolené vodě. Osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem, poté rovnoměrně vyrovnáme na předpečené těsto.
      3. Vejce vyšleháme, smícháme se smetanou na vaření, mírně osolíme, můžeme přidat i trochu mletého bílého pepře. Přimícháme strouhaný sýr a rovnoměrně rozlijeme na zeleninu.
      4. V troubě předehřáté na 200 °C (v horkovzdušné troubě 180 °C) pečeme 25–30 minut. Koláč je hotový, jakmile zezlátne. Podáváme s velkou porcí čerstvého salátu.