Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Quiche se zeleninou
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce
Ingredience
180 g hladké mouky
150 g Hery
1 kávové lžičky soli
2 polévkové lžíce ledové vody
hladká mouka na podsypání těsta
Hera na vymazání formy
15 cm pórku
15 dkg čerstvé nebo mražené brokolice
15 dkg čerstvých lístků špenátu
350 g Hery
1 malá snítka petrželové natě
1 velký stroužek česneku
sůl, mletý černý pepř
2 vejce
1,5 dl smetany na vaření
100 - 150 g strouhaného sýra
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Heru rychle rozdrobíme do mouky.
Přidáme vodu a uhněteme těsto.
Přikryjeme a na hodinu odložíme do lednice.
Poté na lehce pomoučeném vále vyválíme těsto a vyložíme jím vymazanou formu s nízkým okrajem o průměru 26 cm tak, aby tvořilo nízký okraj.
Těsto propícháme vidličkou, aby se nevytvořily bubliny.
8 minut předpečeme v předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C).
Pórek očistíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.
Brokolici rozebereme na menší růžice.
Špenátové lístky obereme ze stonků a nakrájíme nahrubo.
Heru rozpustíme a pórek na ní necháme 5-6 minut zavadat.
Přisypeme petržel.
Smažíme 1-2 minuty, poté na 2-3 minuty přisypeme špenát.
Přidáme brokolici uvařenou v mírně osolené vodě.
Osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem, poté rovnoměrně vyrovnáme na předpečené těsto.
Vejce vyšleháme, smícháme se smetanou na vaření, mírně osolíme, můžeme přidat i trochu mletého bílého pepře.
Přimícháme strouhaný sýr.
Rovnoměrně rozlijeme na zeleninu.
V troubě předehřáté na 200 °C (v horkovzdušné troubě 180 °C) pečeme 25-30 minut.
Koláč je hotový, jakmile zezlátne.
Podáváme s velkou porcí čerstvého salátu.