Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s brokolicí

Tento quiche plný zeleniny si zamilují nejen vegetariáni. A vůbec mu neublíží, když k brokolici, cuketě a paprikám přidáte i zeleninové zbytky, co doma najdete.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Quiche s brokolicí

Ingredience

Těsto:
  • 18 dkg hladké mouky
  • 10 dkg Hery
  • 1 vejce
  • 1 kávová lžička soli
  • 1–2 polévkové lžíce vody
  • hladká mouka na podsypání těsta a Hera na vymazání formy
Náplň:
  • 2 mrkve
  • 2–3 cibule
  • 20–25 dkg brokolice
  • 1 mladá cuketa
  • 1 červenomasá kalifornská paprika
  • sůl
  • 1 dl smetany na vaření
  • 20 dkg přírodního smetanového sýra
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička mletého pepře
  • muškátový ořech na špičku nože
  • 2 topinky
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. V mouce rozdrobíme studený margarín. Poté přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme těsto. Zabalíme do celofánu a zhruba hodinu necháme v lednici odležet.
  2. Zeleninu do náplně očistíme, brokolici (může být i mražená) rozebereme na malé růžičky, zbytek nakrájíme na středně velké kostky (1–1,5 cm). Mírně osolenou vodu přivedeme k varu a dáme do ní vařit mrkev. Po 2–3 minutách přidáme cibuli a brokolici, po dalších 2–3 minutách přidáme i cuketu a papriku (případně kapii). Povaříme celkem 2–3 minuty povaříme, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  3. Na lehce pomoučeném válu vyválíme těsto do kulatého tvaru, poté jím vyložíme Herou vytřenou dortovou formu s nízkým okrajem.
  4. Smetanu na vaření, smetanový sýr a vejce vyšleháme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme trochou muškátového ořechu. Topinky nakrájíme na středně velké kostky, smísíme se zeleninou a rovnoměrně rozložíme na těsto. Přelijeme směsí se smetanovým sýrem.
  5. V předehřáté troubě pečeme na střední stupeň 180 °C (v horkovzdušné troubě 165 °C) asi 30 minut. Podáváme jako předkrm, může posloužit i jako lehké hlavní jídlo.
Tip: K zelenině můžeme přimíchat okapané olivy nebo kapary.