use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lososové minidortíčky

Slané dortíčky s uzeným lososem jsou skvělé jako předkrm nebo chuťovka k vínu.
  • 55 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Lososové minidortíčky

Ingredience

Na těsto:
  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku kukuřičné mouky
  • ½ ČL jedlé sody
  • ½ hrnku strouhaného čedaru (nebo jiného tvrdého sýra s výraznější chutí)
  • sůl, pepř
  • 2 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • ½ hrnku podmáslí
  • 1 ČL bazalkového pesta
  • 1 vejce
  • 8–10 cherry rajčátek
Na ozdobu:
  • 1 balení smetanového sýra (přibližně 125 g)
  • 50–70 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 8 plátků uzeného lososa
  • bazalkové pesto
  • petrželka nebo jiná bylinka

      Postup přípravy
      1. Troubu si předehřejte na 180 ˚C. Obě dvě mouky prosejte společně se sodou. Do moučné směsi vmíchejte mokré ingredience – podmáslí, rozpuštěnou Heru, vejce a pesto. Míchejte, dokud se těsto nespojí. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a směs osolte a opepřete.
      2. Košíčky plňte do ⅔. Do každého košíčku vmáčkněte cherry rajčátko, které by mělo být z větší části ponořené. Pečte 20–25 minut nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočívat v pečicím plechu a poté přendejte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
      3. Jakmile jsou košíčky vychladlé, seřízněte jejich vršky tak, abyste dosáhli rovné plochy. Smetanový sýr spolu s Herou důkladně spojte. Každý košíček potřete štědrou dávkou této pomazánky a jemně potřete pestem. Nakonec naaranžujte plátek uzeného lososa a posypte bylinkami. Lehce přiklopte odříznutým vrškem korpusu.