Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lososové minidortíčky

Slané dortíčky s uzeným lososem jsou skvělé jako předkrm nebo chuťovka k vínu.
  • 55 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Lososové minidortíčky

Ingredience

Na těsto:
  • ½ hrnku hladké mouky
  • ½ hrnku kukuřičné mouky
  • ½ ČL jedlé sody
  • ½ hrnku strouhaného čedaru (nebo jiného tvrdého sýra s výraznější chutí)
  • sůl, pepř
  • 2 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • ½ hrnku podmáslí
  • 1 ČL bazalkového pesta
  • 1 vejce
  • 8–10 cherry rajčátek
Na ozdobu:
  • 1 balení smetanového sýra (přibližně 125 g)
  • 50–70 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 8 plátků uzeného lososa
  • bazalkové pesto
  • petrželka nebo jiná bylinka

      Postup přípravy
      1. Troubu si předehřejte na 180 ˚C. Obě dvě mouky prosejte společně se sodou. Do moučné směsi vmíchejte mokré ingredience – podmáslí, rozpuštěnou Heru, vejce a pesto. Míchejte, dokud se těsto nespojí. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a směs osolte a opepřete.
      2. Košíčky plňte do ⅔. Do každého košíčku vmáčkněte cherry rajčátko, které by mělo být z větší části ponořené. Pečte 20–25 minut nebo dokud nevyjde špejle z těsta suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočívat v pečicím plechu a poté přendejte na chladicí mřížku a nechte zcela vychladnout.
      3. Jakmile jsou košíčky vychladlé, seřízněte jejich vršky tak, abyste dosáhli rovné plochy. Smetanový sýr spolu s Herou důkladně spojte. Každý košíček potřete štědrou dávkou této pomazánky a jemně potřete pestem. Nakonec naaranžujte plátek uzeného lososa a posypte bylinkami. Lehce přiklopte odříznutým vrškem korpusu.