Bezlepkové bochánky
Jednoduché domácí pečivo, tentokrát pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.
Čas přípravy20 minut
6 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 350 g bezlepkové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 1 PL cukru
- půlka kostičky droždí
- 250 ml mléka
- 1 ČL soli
- 2 vejce
- 50 g rostlinného tuku Hera
Postup přípravy
- Z vlažného mléka, lžíce cukru a droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. V míse smíchejte obě mouky, přidejte sůl, 2 žloutky a 1 bílek (druhý bílek si nechte na potření), rozpuštěnou Heru a nakonec vmíchejte hotový kvásek. Směs pořádně promíchejte – nejlépe ručním šlehačem.
- Z těsta tvarujte rohlíky nebo bochánky, které nahoře podélně nařízněte, potřete zbylým bílkem a posypte semínky (lněná, slunečnice,...) nebo například mákem či hrubozrnou solí. Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.
- Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.
