Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bochánky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Bochánky

Ingredience

  • 350 g bezlepkové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 PL cukru
  • půlka kostičky droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 ČL soli
  • 2 vejce
  • 50 g rostlinného tuku Hera
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z vlažného mléka, lžíce cukru a droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. V míse smíchejte obě mouky, přidejte sůl, 2 žloutky a 1 bílek (druhý bílek si nechte na potření), rozpuštěnou Heru a nakonec vmíchejte hotový kvásek. Směs pořádně promíchejte – nejlépe ručním šlehačem. Z těsta tvarujte rohlíky nebo bochánky, které nahoře podélně nařízněte, potřete zbylým bílkem a posypte semínky (lněná, slunečnice, mák, sůl…). Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.