Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezlepkové bochánky

Jednoduché domácí pečivo, tentokrát pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 6 porce
recipe image Bezlepkové bochánky

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 350 g bezlepkové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 PL cukru
  • půlka kostičky droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 ČL soli
  • 2 vejce
  • 50 g rostlinného tuku Hera

      Postup přípravy
      1. Z vlažného mléka, lžíce cukru a droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. V míse smíchejte obě mouky, přidejte sůl, 2 žloutky a 1 bílek (druhý bílek si nechte na potření), rozpuštěnou Heru a nakonec vmíchejte hotový kvásek. Směs pořádně promíchejte – nejlépe ručním šlehačem.
      2. Z těsta tvarujte rohlíky nebo bochánky, které nahoře podélně nařízněte, potřete zbylým bílkem a posypte semínky (lněná, slunečnice,...) nebo například mákem či hrubozrnou solí. Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.
      3. Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.