use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezlepkové bochánky

Jednoduché domácí pečivo, tentokrát pro všechny, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 6 porce
recipe image Bezlepkové bochánky

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 350 g bezlepkové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 PL cukru
  • půlka kostičky droždí
  • 250 ml mléka
  • 1 ČL soli
  • 2 vejce
  • 50 g rostlinného tuku Hera

      Postup přípravy
      1. Z vlažného mléka, lžíce cukru a droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. V míse smíchejte obě mouky, přidejte sůl, 2 žloutky a 1 bílek (druhý bílek si nechte na potření), rozpuštěnou Heru a nakonec vmíchejte hotový kvásek. Směs pořádně promíchejte – nejlépe ručním šlehačem.
      2. Z těsta tvarujte rohlíky nebo bochánky, které nahoře podélně nařízněte, potřete zbylým bílkem a posypte semínky (lněná, slunečnice,...) nebo například mákem či hrubozrnou solí. Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.
      3. Bochánky nechte v troubě na plechu ještě cca 20 minut kynout při asi 50 °C. Poté pečte na 170 °C dalších cca 20 minut dozlatova.