Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánová bábovka

Bezlepková bábovka s banány a jasmínovou rýží. Vyzkoušejte tuto originální a zdravější verzi oblíbeného dezertu.
  • 1 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Banánová bábovka

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 10 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera
  • 2 zralé banány
  • 150 g rozvařené jasmínové rýže
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli

      Postup přípravy
      1. Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu.
      2. Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Nakonec vsypejte kokos a promíchejte.
      3. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C cca 40 minut. Bábovka bude hotová, když špejli po vpíchnutí do středu vytáhnete čistou.