Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánová bábovka

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Banánová bábovka

Ingredience

  • Na těsto:
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 10 PL rozpuštěného rostlinného tuku Hera
  • 2 zralé banány
  • 150 g rozvařené jasmínové rýže
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 200 g kukuřičné mouky
  • 50 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 ČL bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Vejce dejte spolu s cukrem do kuchyňského robota s metlou a spusťte na vysoké otáčky. Šlehejte tak dlouho, dokud se směs nepromění v hustou pěnu.
  2. Přidejte rozpuštěnou Heru, banány a opět dejte na vysokou rychlost šlehat. Zralé banány se ve směsi úplně rozmixují. Přidejte rýži a opět promíchejte. Kukuřičnou mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte do těsta. Vsypejte do těsta kokos a promíchejte.
  3. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kukuřičnou moukou nebo kokosem. Vlijte do ní těsto. Pečte na 170 °C cca 40 minut. Bábovka bude hotová, když špejli po vpíchnutí do středu vytáhnete čistou.