Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zebrový koláč

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Zebrový koláč

Ingredience

  • 1 sklenice oranžády (220ml)
  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250g)
  • 2,5 sklenice mouky (420g) + 2 lžíce
  • 1 sklenice cukru (250g)
  • 5 vajec
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (25g)
  • 1 vanilkový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Dejte do kastrolku tuk Hera a rozpusťte jej.
  2. Prosijte mouku s práškem do pečiva.
  3. Utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná hmota. Dále střídavě přidávejte mouku, oranžádu a rozpuštěný tuk Hera.
  4. Vzniklou hmotu rozdělte na dvě stejné části.
  5. K první části přidejte dvě lžíce kakaa a k druhé dvě lžíce mouky. Dobře promíchejte.
  6. Vymažte koláčovou formu tukem Hera a vysypejte moukou. Do středu formy (o průměru 22 cm) střídavě lijte obě hmoty, dokud nebudou veškerá množství ve formě. Pečte cca 60 minut při 160 °C.