use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zebrový koláč

Už jste někdy lili do těsta oranžádu? Teď je ten pravý čas to vyzkoušet a upéct zebrový koláč.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Zebrový koláč

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 1 sklenice oranžády (220 ml)
  • 1 kostka rostlinného tuku Hera (250 g)
  • 2,5 sklenice mouky (420 g) + 2 lžíce
  • 1 sklenice cukru (250 g)
  • 5 vajec
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (25 g)
  • 1 vanilkový cukr

      Postup přípravy:
      1. Dejte do kastrolku tuk Hera a rozpusťte jej.
      2. Prosijte mouku s práškem do pečiva.
      3. Utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná hmota. Dále střídavě přidávejte mouku, oranžádu a rozpuštěný tuk Hera.
      4. Vzniklou hmotu rozdělte na dvě stejné části.
      5. K první části přidejte dvě lžíce kakaa a k druhé dvě lžíce mouky. Dobře promíchejte.
      6. Vymažte koláčovou formu tukem Hera a vysypejte moukou. Do středu formy (o průměru 22 cm) střídavě lijte obě hmoty, dokud nebudou veškerá množství ve formě. Pečte cca 60 minut při 160 °C.