Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Bublanina

Ingredience

  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • lesní ovoce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 20 g mandlových plátků
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Vejce spolu s třtinovým cukrem dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nebude hodně světlá, nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
  2. Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám k ní bublanina mohla přilepit. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypte ovoce – čerstvé nebo mražené.
  3. Připravte si drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypte zbylými mandlovými lupínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut dozlatova. Nechte vychladnout.