Bublanina
Čas pečení1 hodiny 0 minut
Čas přípravy
1 porce

Ingredience
- 300 g polohrubé mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 150 g třtinového cukru
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- lesní ovoce
- 100 g krupicového cukru
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 20 g mandlových plátků
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Vejce spolu s třtinovým cukrem dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou. Šlehejte tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nebude hodně světlá, nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
- Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypte do připravené směsi v kuchyňském robotu. Opět míchejte, až vznikne hladké těsto. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou. Pracujte pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám k ní bublanina mohla přilepit. Do formy vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypte ovoce – čerstvé nebo mražené.
- Připravte si drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypte zbylými mandlovými lupínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut dozlatova. Nechte vychladnout.