Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Bublanina
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce
Ingredience
300 g polohrubé mouky
200 ml plnotučného mléka
150 g třtinového cukru
100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
2 vejce
1 prášek do pečiva
lesní ovoce
100 g krupicového cukru
100 g jemných ovesných vloček
100 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
20 g mandlových plátků
Energy (kcal)
0 kcal
Energy (kJ)
0 kJ
Protein (g)
0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
0.0 g
Sugar (g)
0.0 g
Fibre (g)
0.0 g
Fat (g)
0.0 g
Saturated fat (g)
0.0 g
Unsaturated fat (g)
0.0 g
Monounsaturated fat (g)
0.0 g
Polyunsaturated fat (g)
0.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
0 mg
Salt (g)
0.00 g
Vitamin A (IU)
0 IU
Vitamin C (mg)
0.0 mg
Calcium (mg)
0 mg
Iron (mg)
0.00 mg
Potassium (mg)
0 mg
Vejce spolu s třtinovým cukrem dejte vyšlehat do robota se šlehací metlou. Šlehejte tak dlouho, dokud
směs nezhoustne a nebude hodně světlá, nadýchaná. Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Opět šlehejte, až se všechny suroviny spojí.
Prášek do pečiva promíchejte důkladně s moukou. Vsypte do připravené směsi v kuchyňském robotu.
Opět míchejte, až vznikne hladké těsto. Formu na koláč vymažte a vysypte moukou. Pracujte
pečlivě, aby nezůstal ani kousek formy suchý. Jinak by se vám k ní bublanina mohla přilepit. Do formy
vylijte těsto a uhlaďte povrch. Nahoru nasypte ovoce – čerstvé nebo mražené.
Připravte si drobenku. Cukr, vločky a Heru prohněťte, ideálně ručně, až vznikne sypká směs. Přidejte větší část mandlových plátků. Opět promíchejte. Drobenku navrstvěte na ovoce. Povrch posypte zbylými mandlovými lupínky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 45 minut dozlatova. Nechte vychladnout.