use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Makový koláč

Taky tak milujete mák? Vyzkoušejte tento koláč z tvarohového těsta s křupavou drobenkou nahoře.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 16 porce
recipe image Makový koláč

Ingredience

Na těsto:
  • 150 g polotučného tvarohu (v alobalu)
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 6 PL mléka
  • 6 PL rozpuštěného rostlinného tuku
  • Hera máslová příchuť
  • 3 vejce
Na náplň:
  • 300 g mletého máku
  • 400 ml mléka
  • 120 g krystalového cukru
  • 20 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 1 ČL skořice
  • 1 vanilkový cukr
Na drobenku:
  • 200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g hrubé mouky
  • 50 g nasekaných ořechů (vlašské nebo lískové)

      Postup přípravy:
      1. Troubu předehřejte na 180 °C. Nejdříve si připravte náplň. Mletý mák povařte s mlékem, cukrem a skořicí. Vařte až do zhoustnutí. Těsně před vypnutím přidejte do náplně kousek Hery a pořádně promíchejte.
      2. Připravte si těsto. Tvaroh smíchejte s mlékem, vejci, cukrem, rozpuštěnou Herou a moukou, ve které jste si rozmíchali prášek do pečiva. Těsto vtlačte na vymazaný a vysypaný plech. Pokryjte je připravenou a vychladlou náplní.
      3. Připravte si drobenku a posypte jí povrch koláče. Pečte zhruba 40 minut dozlatova.