Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Žemlovka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Žemlovka

Ingredience

  • - veka / mazanec / staré rohlíky
  • - 400 ml mléka
  • - 3 žloutky
  • - 50 g moučkového cukru
  • - 1 balíček vanilkového cukru
  • - 4 jablka
  • - 50 g moučkového cukru
  • - hrst rozinek
  • - hrst ořechů
  • - 50 ml rumu
  • - 50 g skořicový cukr
  • - 100 g Hery máslové
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Zapékací formu si vymažte trochou Hery máslové. Jablka nakrájejte na jemné plátky. Plátky smíchejte s s cukrem, skořicovým cukrem, rozinkami a ořechy. Nakonec zakápněte rumem.  Zvolené pečivo nakrájejte na plátky. Mléko, žloutky, moučkový a vanilkový cukr rozšlehejte v jedné míse. V hotové mléčné směsi namáčejte pečivo. Z namočeného pečiva udělejte první vrstvu. Na první vrstvu dejte směs jablek, na jablka dejte zase namočené pečivo. Tento postup opakujte, dokud všechny ingredience nespotřebujete, ale pozor. Poslední vrstva musí být namočené pečivo, na to poklaďte ještě na plátky nakrájenou Heru máslovou.  Pečte na 170 °C, cca 30 minut. Před podáváním můžete žemlovku ještě pocukrovat.