Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rýžový nákyp

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Rýžový nákyp

Ingredience

  • - 200 g kulatozrnné rýže
  • - 50 g Hery máslové
  • - 500 –700 ml mléka (podle druhu rýže – každá má jinou savost)
  • - několik tobolek kardamomu či hvězdiček badyánu, kousek celé skořice
  • - 80 g rozinek, nejlépe žlutých
  • - 100 g přírodního cukru
  • - Heru máslovou na vymazání formiček
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Rýži propláchněte – nejlépe na cedníku – nechte okapat a vysušit. V hrnci rozehřejte Heru máslovou a rýži na ní osmahněte. Promíchejte, aby se zrnka obalila rozpuštěnou Herou. Přilijte mléko s kořením a na mírném ohni povařte asi čtvrt hodiny. Pak vmíchejte rozinky a vařte ještě tak deset minut (podle potřeby dolijte mléko). Zapněte gril v troubě nebo ji předehřejte na nejvyšší stupeň. Rýžovou směs rozdělte do vymazaných zapékacích formiček nebo jedné větší formy a posypte cukrem. Vložte pod gril a krátce (asi tři minuty) zapečte, aby cukr zkaramelizoval.
TIP: ozdobte malinami