Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Závin s anglickou slaninou a kyselým zelím

  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Závin s anglickou slaninou a kyselým zelím

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml vlažného mléka
  • 3 lžíce Hery máslová příchuť
  • 1 lžička soli
  • 300 g kysaného zelí
  • 250 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • kmín
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 bílek na potření
  • kmín na posypání
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Sypké suroviny – droždí, sůl a mouku, smíchejte dohromady. Přidejte vlažnou vodu s mlékem a Heru. Vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout pod utěrkou, na teplém místě.
  2. Mezitím si připravte náplň, která musí vychladnout.
  3. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Anglickou slaninu na kostičky trochu větší. Zelí nechejte v cedníku okapat. Kdo chce zelí méně kyselé, může ho ještě propláchnout vodou a nechat okapat.
  4. Ve velké pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm cibuli a slaninu do křupava. Přidejte kysané zelí. Promíchejte a dejte opět do cedníku. Odkape přebytečná mastnota. Nechejte úplně vychladnout.
  5. Vykynuté těsto rozválejte na placku. Dejte na ni vychladlou náplň. Pevně zarolujte a dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Potřete bílkem a posypejte kmínem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 35 minut, dokud závin nezezlátne.
  6. Nechejte trochu vychladnout. Můžete podávat teplý i studený.