use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cuketové košíčky se slaninou

Kynuté košíčky s cuketou a slaninou jsou skvělé jako předkrm. Ale znáte to, většinou se sní jen tak z chuti.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy30 minut
  • 8 porce
recipe image Cuketové košíčky se slaninou

Ingredience

Na těsto:
  • 12,5 dkg rostlinného tuku Hera
  • 45 dkg hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 dcl vody
  • 1 vejce
  • 2 dkg droždí
Na náplň:
  • 1 čerstvá cuketa
  • 25 dkg tvarohu
  • 10 dkg slaniny
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vaječný žloutek
  • sůl a pepř
  • Hera a mouka na vymazání a vysypání

      Postup přípravy:
      1. Přidejte cukr, droždí a 1 lžíci mouky, do teplé vody a utřete dohladka. Nechte tuto směs odpočinout na 5–10 minut.
      2. Smíchejte zbývající mouku se solí a Herou, pak přidejte odpočatou směs a vejce, třete dokud těsto není hladké. Těsto přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud je dvakrát tak velké.
      3. Osmahněte nakrájenou slaninu na pánvi a omytou cuketu. Pak smíchejte s tvarohem, zakysanou smetanou a žloutkem a dochuťte kořením. Vymažte a vysypte formy.
      4. Těsto vložte do forem a naplňte připravenou směsí a pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova.