use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Špenátový závin se šunkou

Chutná svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Záleží jen na tom, na jak velké kusy tento vynikající slaný závin nakrájíte.
  • 1 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 8 porce
recipe image Špenátový závin se šunkou

Ingredience

Seznam ingrediencí:
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g rostlinného tuku Hera
  • 5 lžic studené vody
  • sůl, bílý pepř
  • 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g ricotty nebo tvarohu
  • 100 g šunky
  • vejce na potření
  • sezamové semínko na posypání

      Postup přípravy:
      1. Heru nakrájejte na malé kousky a přidejte prosátou mouku, vodu, špetku soli a pepř.
      2. Vše zpracujte na hladké nelepivé těsto, které nechte v chladu asi 30 minut odležet.
      3. Na náplň spařte opláchnutý čerstvý špenát horkou vodou nebo nechte povolit mražený.
      4. Vymačkejte přebytečnou vodu, pokrájejte a spojte s ricottou.
      5. Přidejte utřený česnek a sůl.
      6. Těsto rozválejte na plát asi 30 x 40 cm nebo rozkrájejte na 6–8 menších obdélníků.
      7. Poklaďte šunkou, potřete náplní a sviňte.
      8. Přendejte na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečicím papírem.
      9. Povrch několikrát propíchněte vidličkou, aby se při pečení nedělaly bubliny.
      10. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovým semínkem.
      11. Pečte při 180 °C asi 30 minut.
      12. Po upečení nechte vychladnout a pak krájíme.
      13. Malé rolky můžete podávat vcelku nebo zabalit na svačinu.