Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Buchtičky s vanilkovým krémem

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Buchtičky s vanilkovým krémem

Ingredience

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 125 g Hery máslová příchuť
  • špetka soli
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce Hery máslová příchuť na vymazání pekáče
  • 2 lžíce Hery máslová příchuť + 1 lžíce rumu na potření
  • 800 ml plnotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 žloutky
  • 100 g třtinového nebo bílého cukru krupice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Začněte s přípravou buchtiček. Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné. Do mísy, ideálně do mísy kuchyňského robota, dejte obě mouky, špetku soli, cukr, droždí i vejce. Nakonec přidejte rozpuštěnou, ale už vychladlou Heru.
  2. Umíchejte nelepivé, hladké těsto.
  3. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte hodinu kynout na teplém místě. Těsto krásně zvětší svůj objem. Z vykynutého těsta oddělujte kousky, ze kterých uválíte kuličky. Ty skládejte vedle sebe do pekáčku vymazaného Herou. Kuličky skládejte s rozestupy asi 1 cm. Ještě vykynou.
  4. Až máte celé těsto zpracované, přikryjte pekáč utěrkou a nechejte ještě půl hodiny kynout. Můžete také použít kynutí v troubě. Pekáč nepřikrývejte, ale dejte do trouby vyhřáté na 40 °C a tam nechejte půl hodiny.
  5. Troubu předehřejte na 160 °C. Vložte do ní vykynuté buchtičky a nechejte péct 35 - 40 minut dozlatova.
  6. Hotové buchtičky po vytažení z trouby potřete směsí rozpuštěné Hery a rumu. Budou krásně lesklé a budou vonět.
  7. Připravte si krém.
  8. Mléko dejte do hrnce na plotnu a vyškrábněte do něj semínka z vanilkového lusku. Lusk dejte také vyvařit do mléka. Začněte zahřívat a na střední teplotu vařte asi pět minut. Vyndejte lusk.
  9. Připravte si žloutky. Ty dejte do misky a přidejte cukr. Metličkou míchejte tak dlouho, až směs zhoustne a bude světlejší. Poté přidejte škrob a ještě promíchejte metličkou.
  10. Mléko v hrnci přiveďte k varu a stáhněte teplotu. Žloutkovou směs pomalu přidávejte do mléka a pořád míchejte metličkou. Pokračujte tak dlouho, až bude celá žloutková směs v mléce.
  11. Při mírné teplotě vařte tak dlouho, až směs zhoustne na požadovanou konzistenci.
  12. Hotovým vanilkovým krémem zalijte buchtičky na talíři a ihned podávejte.