use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Honzáky

Honzovy buchty – s čím je máte raději, s tvarohem nebo s povidli? My s obojím!
  • 1 hodiny 50 minut
  • Čas přípravy25 minut
  • 24 porce
recipe image Honzáky

Ingredience

Na těsto:
  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 130 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 200 ml mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • na potření rostlinný tuk Hera
Na tvarohovou náplň:
  • 250 g tvarohu v kostce
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
Na povidlovou náplň:
  • 1 sklenice povidel

      Postup přípravy
      1. Z droždí, dvou lžic mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka připravte kvásek a na teplém místě ho nechte vzejít. Zbylou mouku s cukrem nasypte do zadělávací mísy. Přidejte kvásek, vanilkový cukr, vejce, zchladlou rozpuštěnou Heru a špetku soli. Postupně přilévejte zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto, které pak nechte v teple vykynout.
      2. Půlku těsta rozválejte na pomoučeném vále na silnější plát. Rozkrájejte na dílky a naplňte náplní – tvarohovou nebo povidlovou. Každý dílek zabalte tak, aby vám náplň nikde nevytékala. Vytvořené buchty pomažte pořádně ze všech stran rozpuštěnou Herou a skládejte těsně vedle sebe do předem vymazaného pekáče. Pekáč je potřeba vymazat včetně stěn. S druhou polovinou udělejte to samé.
      3. V pekáčku nechte buchty ještě asi 15 minut kynout. V troubě vyhřáté na 170 °C je pak pečte asi 25 minut dle typu trouby. Po vyjmutí z trouby potřete buchty zbytkem Hery. Vychladlé buchtičky podávejte pocukrované.