Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Honzáky

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Honzáky

Ingredience

  • 150 g rostlinného tuku Hera
  • 130 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • 200 ml mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • na potření rostlinný tuk Hera
  • 250 g tvarohu v kostce
  • 1 žloutek
  • 1 vanilkový cukr
  • Na povidlovou náplň: 1 sklenice povidel
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Z droždí, dvou lžic mouky, lžíce cukru a trochy vlažného mléka připravte kvásek a na teplém místě ho nechte vzejít. Zbylou mouku s cukrem nasypte do zadělávací mísy. Přidejte kvásek, vanilkový cukr, vejce, zchladlou rozpuštěnou Heru a špetku soli. Postupně přilévejte zbylé vlažné mléko a vypracujte vláčné těsto, které pak nechte v teple vykynout.
  2. Půlku těsta rozválejte na pomoučeném vále na silnější plát. Rozkrájejte na dílky a naplňte náplní – tvarohovou nebo povidlovou. Každý dílek zabalte tak, aby vám náplň nikde nevytékala. Vytvořené buchty pomažte pořádně ze všech stran rozpuštěnou Herou a skládejte těsně vedle sebe do předem vymazaného pekáče. Pekáč je potřeba vymazat včetně stěn. S druhou polovinou udělejte to samé.
  3. V pekáčku nechte buchty ještě asi 15 minut kynout. V troubě vyhřáté na 170 °C je pak pečte asi 25 minut dle typu trouby. Po vyjmutí z trouby potřete buchty zbytkem Hery. Vychladlé buchtičky podávejte pocukrované.