Bábovka s pralinkami
Pokud vám připadá klasická bábovka suchá a bez nápadu, zkuste ji oživit rumovými pralinkami.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Seznam ingrediencí
- 180 g Hery máslové + na vymazání
- 200 g cukru krystal
- 4 vejce
- 330 g polohrubé mouky
- kypřící prášek do pečiva
- hrubá mouka na vysypání
- 125 ml mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 12 rumových pralinek
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte formu. Vymažte Herou máslovou a vysypejte hrubou moukou. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- Heru máslovou šlehejte zhruba 2 minuty, poté přidejte dvě třetiny cukru a šlehejte přibližně 10 minut. Hera máslová by měla nabýt na objemu. Postupně začněte přidávat žloutky.
- Do pěny postupně zapracovávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem. To je lepší dělat vařečkou, abyste těsto mixérem nepřipravili o vzduchové bubliny. Přimíchejte i vanilkový extrakt. Z bílku a špetky zbývajícího cukru ušlehejte měkký sníh. Poté začněte po lžících přidávat zbylý cukr a pokračujte ve šlehání, dokud nebude sníh tuhý.
- Vzniklý sníh přimíchejte opatrně do těsta.
- Do formy nalijte těsto. Do těsta ve formě namačkejte všechny pralinky.
- Bábovku vložte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut. Pokud budete chtít zkontrolovat, zda je už bábovka upečená, použijte trik se špejlí.
