Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bábovka s pralinkami

Pokud vám připadá klasická bábovka suchá a bez nápadu, zkuste ji oživit rumovými pralinkami.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Bábovka s pralinkami

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 180 g Hery máslové + na vymazání
  • 200 g cukru krystal
  • 4 vejce
  • 330 g polohrubé mouky
  • kypřící prášek do pečiva
  • hrubá mouka na vysypání
  • 125 ml mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 12 rumových pralinek
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Nejdříve si připravte formu. Vymažte Herou máslovou a vysypejte hrubou moukou. Troubu si předehřejte na 160 °C.
  2. Heru máslovou šlehejte zhruba 2 minuty, poté přidejte dvě třetiny cukru a šlehejte přibližně 10 minut. Hera máslová by měla nabýt na objemu. Postupně začněte přidávat žloutky.
  3. Do pěny postupně zapracovávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem. To je lepší dělat vařečkou, abyste těsto mixérem nepřipravili o vzduchové bubliny. Přimíchejte i vanilkový extrakt. Z bílku a špetky zbývajícího cukru ušlehejte měkký sníh. Poté začněte po lžících přidávat zbylý cukr a pokračujte ve šlehání, dokud nebude sníh tuhý.
  4. Vzniklý sníh přimíchejte opatrně do těsta.
  5. Do formy nalijte těsto. Do těsta ve formě namačkejte všechny pralinky.
  6. Bábovku vložte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut. Pokud budete chtít zkontrolovat, zda je už bábovka upečená, použijte trik se špejlí.