Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Minibábovky s krémem

Jednoduché, dobré, vláčné,...co víc jen dodat? Minibábovky s krémem si zamiluje celá rodina.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy25 minut
  • 12 porce
recipe image Minibábovky s krémem

Ingredience

Bábovičky:
  • 3 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 100 ml horké vody
  • 100 g rozpuštěné Hery máslové
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
Na krém:
  • 200 g Hery máslové
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 5 lžic citrónové šťávy
Na ozdobu:
  • ovoce dle chuti (např. borůvky, maliny, jahody,...)
  • moučkový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do mísy dejte bílky a vyšlehejte tuhý sníh. Přendejte do velké mísy na těsto.
  2. Do mísy dejte žloutky a cukr. Šlehejte na vysoké otáčky. Po chvilce přidejte horkou vodu a šlehejte nejdříve zvolna a později opět přidejte rychlost. Vyšlehejte krémovitou hmotu.
  3. Přidejte rozpuštěnou Heru.
  4. V kuchyňském robotu si připravte tuhý sníh z bílků a do mísy se žloutkovou směsí jej opatrně přidejte.
  5. Vedle v míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Po částech přisypávejte do mísy na těsto. Opatrně míchejte, až vznikne hladké těsto.
  6. Dávkujte do formiček na minibábovky.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  8. Všechny ingredience na krém smíchejte a vytvořte hladký krém.
  9. Nechejte mírně vychladnout, vyklopte. Po úplném vychladnutí překrojte, naplňte krémem a dozdobte.