Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové řezy

Voňavé medové řezy se budou vyjímat jak mezi cukrovím tak vedle horkého šálku kávy.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 16 porce
recipe image Medové řezy

Ingredience

Na medové pláty:
  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g krystalového cukru
  • 50 ml octa
  • 1 sáček (12 g) sody
  • 100 g medu
Krém:
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 100 g švestkových povidel
  • 100 g sušených švestek namočených v rumu
  • 150 g mletých vlašských ořechů
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Ve vodní lázni zahřejte vejce s cukrem, medem a rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Do horké směsi přidejte pro nakypření sodu prolitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude štípat v ústech, a nakonec vmíchejte mouku.
  2. Těsto nechte vychladnout přes noc v lednici a druhý den ho vyválejte na 4–5 plátů. Pečte na 180 stupňů dozlatova. Zbytek těsta upečte také, spolu s ořechy jej použijete na drobenku.
  3. Krém připravíte tak, že karamelizované mléko vyšleháte společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Medové pláty pak vždy natřete slabou vrstvou povidel, rovnoměrně na ně položte nakrájené švestky a potřete krémem. Vrchní plát posypte mletými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.