use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové řezy

Voňavé medové řezy se budou vyjímat jak mezi cukrovím tak vedle horkého šálku kávy.
  • 2 hodiny
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 16 porce
recipe image Medové řezy

Ingredience

Na medové pláty:
  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g krystalového cukru
  • 50 ml octa
  • 1 sáček (12 g) sody
  • 100 g medu
Krém:
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 100 g švestkových povidel
  • 100 g sušených švestek namočených v rumu
  • 150 g mletých vlašských ořechů

      Postup přípravy:
      1. Ve vodní lázni zahřejte vejce s cukrem, medem a rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Do horké směsi přidejte pro nakypření sodu prolitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude štípat v ústech, a nakonec vmíchejte mouku.
      2. Těsto nechte vychladnout přes noc v lednici a druhý den ho vyválejte na 4–5 plátů. Pečte na 180 stupňů dozlatova. Zbytek těsta upečte také, spolu s ořechy jej použijete na drobenku.
      3. Krém připravíte tak, že karamelizované mléko vyšleháte společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Medové pláty pak vždy natřete slabou vrstvou povidel, rovnoměrně na ně položte nakrájené švestky a potřete krémem. Vrchní plát posypte mletými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.