Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové řezy

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Medové řezy

Ingredience

  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g krystalového cukru
  • 50 ml octa
  • 1 sáček (12 g) sody
  • 100 g medu
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 250 g Hera máslová příchuť
  • 100 g švestkových povidel
  • 100 g sušených švestek namočených v rumu
  • 150 g mletých vlašských ořechů
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Ve vodní lázni zahřejeme vejce s cukrem, medem a rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Do horké směsi přidáme pro nakypření sodu prolitou octem, který sodu částečně zneutralizuje a nebude štípat v ústech, a nakonec vmícháme mouku. Těsto necháme vychladnout přes noc v lednici a druhý den ho vyválíme na 4-5 plátů. Zbytek těsta se upeče a takto jej použijeme spolu s ořechy na drobenku. Krém si připravíme tak, že karamelizované mléko vyšleháme společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť. Medové pláty pak vždy natřeme slabou vrstvou povidel, rovnoměrně na ně položíme nakrájené švestky a potřeme krémem. Vrchní plát navíc posypeme mletými ořechy spolu s kousky zbylého těsta.