use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s cibulí a slaninou

Je libo koláč po obědě? Pokud nejste na sladké, tento vám udělá radost. A skvělý je samozřejmě i k večeři nebo jen tak přes den.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 8 porce
recipe image Quiche s cibulí a slaninou

Ingredience

Na těsto:
  • 20 dkg mouky
  • 12 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 špetka soli
  • 1–1,5 dl studené vody
Na náplň:
  • 15 dkg slaniny
  • 1 malá cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 dl smetany
  • 1,5 dl mléka
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 10 dkg strouhaného sýra

      Postup přípravy:
      1. Zpracujte mouku, rostlinný tuk Hera, sůl a vodu na vláčné těsto a nechte 20 minut odpočinout zabalené v potravinové folii. Na pomoučněné ploše těsto rozválejte na tloušťku 4 cm tak, aby se vešlo do kulaté formy o průměru 25 cm (nejvhodnější je otevírací dortová forma).
      2. Nakrájejte slaninu a cibuli na proužky (vhodná je i již předem nakrájená slanina). Slaninu s cibulí smažte za stálého míchání na pánvi při střední teplotě 7–8 minut, dokud se slanina nezbarví, ale ještě není křupavá. Smíchejte jednotlivé ingredience na náplň a rozetřete ji na těsto. Povrch koláče zasypte strouhaným sýrem a pečte 30 minut na 175 °C.