Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané tyčinky se slaninou

Skvělé pohoštění pro návštěvy, které bohužel zmizí dřív, než zazvoní u dveří. Slané tyčinky z kynutého těsta jsou prostě neodolatelné.
  • 1 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 30 porce
recipe image Slané tyčinky se slaninou

Ingredience

Na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 200 ml vody
  • 90 g Hery
Na náplň:
  • hořčice na potření
  • 250 g anglické slaniny
  • hrubozrnná sůl
  • kmín
  • vejce na potření
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Hladkou mouku, sušené droždí a sůl promíchejte. Postupně přidejte vejce, Heru a vodu. Těsto vypracujte dohladka a dejte odpočívat na teplé místo, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Hotové těsto vyválejte a potřete hořčicí. Nakrájejte na proužky a na každý dejte plátek slaniny (tak aby nepřesahoval přes okraje). Zamotejte.
  3. Plech si vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj tyčinky. Na 30 minut ještě přikryjte utěrkou a nechte vykynout. Před pečením ještě potřete našlehaným vejcem a posypte hrubozrnnou solí a kmínem dle chuti.
  4. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 18 minut.