use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zeleninový quiche

Tento slaný koláč je už sám o sobě plný chutí, ale klidně popuste uzdu své fantazie nebo zalovte v domácích zásobách a vylaďte si ho podle sebe.
  • 2 hodiny 40 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 8 porce
recipe image Zeleninový quiche

Ingredience

Na těsto:
  • 150 g hladkých mouky
  • 120 g Hery máslové
  • 3 lžíce ledové vody
  • špetka soli
Na náplň:
  • 150 g nahrubo nastrouhané cukety
  • 100 g najemno nastrouhané goudy
  • 400 g kysané smetany
  • 3 vejce
  • 250 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • čerstvé oregano
  • volitelně: 100 g šunky

      Postup přípravy
      1. Nejprve si připravte těsto na korpus. Zpracujte všechny suroviny ručně nebo v robotu. Těsto nemá lepit a nesmí být příliš suché. Vypracujte z něj kouli, kterou necháte hodinu vychladnout v lednici.
      2. Vychlazené těsto rozválejte do koláčové formy. Tu stačí jen velice lehce vymazat Herou. Okraje těsta zvedněte kolem okrajů formy. Dno propíchejte vidličkou, aby mohl unikat vzduch. Na těsto dejte pečící papír, na ten vysypejte fazole. Tím se těsto zatíží a předpeče se pěkně v rovině. Dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na 15 minut.
      3. Sundejte z těsta fazole a připravte si náplň. Prošlehejte metličkou kysanou smetanu s vejci. Dochuťte solí a pepřem, přidejte nasekané bylinky. Vmíchejte najemno nastrouhanou goudu. Na dno předpečeného korpusu dejte nahrubo nastrouhanou cuketu i se slupkou. Kdo chce, přidá i nadrobno nakrájenou šunku. Zalijete připravenou smetanou se sýrem. Cherry rajčata překrojte napůl a řeznou stranou nahoru naskládejte na koláč.
      4. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C, 45 minut. Krájejte až vlažné, ať koláč drží pěkně pohromadě.

      https://www.youtube.com/watch?v=aYmaKGLXdO4