use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Závin se špenátem

Jednoduchý závin z kynutého těsta potěší všechny milovníky špenátu. A pokud to nejste zrovna vy, můžete na stejné těsto použít třeba na žampionovou nebo zeleninovou směs.
  • 1 hodiny 30 minut
  • Čas přípravy20 minut
  • 8 porce
recipe image Závin se špenátem

Ingredience

Na těsto:
  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml vlažného mléka
  • 3 lžíce Hery máslové
  • 1 lžička soli
Na náplň:
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 300 g ricotty
  • 100 g parmazánu
  • 2 vejce
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl + pepř
Na povrch:
  • 1 vejce
  • sezam

      Postup přípravy:
      1. Sypké suroviny na těsto – droždí, sůl a mouku smíchejte dohromady. Přidejte vlažnou vodu, mléko a Heru máslovou. Vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.
      2. Připravte si náplň, ta musí před pečením vychladnout. V osolené vodě nechte spařit čerstvý špenát. Když se Vám spaří, sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu. Špenát nakrájejte na menší části.
      3. V míse smíchejte ricottu, parmazán, vejce, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Když máte směs hotovou přidejte pokrájený špenát a znova promíchejte.
      4. Těsto si rozválejte do obdélníkového tvaru, na spodní část těsta rozprostřete směs. Zatočte do závinu, potřete rozkvedlaným vejcem a posypte na povrchu sezamem.
      5. Závin pečte 35 minut na 180 °C dokud nebude zlatý.