Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Závin se špenátem

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Závin se špenátem

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček sušeného droždí
  • 100 ml vlažné vody
  • 100ml vlažného mléka
  • 3 lžíce Hery máslové
  • 1 lžička soli
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 300 g ricotty
  • 100 g parmazánu
  • 2 vejce
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl + pepř
  • 1 vejce
  • Sezam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Sypké suroviny na těsto – droždí, sůl a mouku smíchejte dohromady. Přidejte vlažnou vodu, mléko a Heru máslovou. Vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu kynout na teplém místě.
  2. Připravte si náplň, ta musí před pečením vychladnout. V osolené vodě nechte spařit čerstvý špenát. Když se Vám spaří, sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu. Špenát nakrájejte na menší části.
  3. V míse smíchejte ricottu, parmazán, vejce, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Když máte směs hotovou přidejte pokrájený špenát a znova promíchejte.
  4. Těsto si rozválejte do obdélníkového tvaru, na spodní část těsta rozprostřete směs. Zatočte do závinu, potřete rozkvedlaným vejcem a posypte na povrchu sezamem.
  5. Závin pečte 35 minut na 180 °C dokud nebude závin zlatý.