use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Základní recept na cupcake

Jedno těsto a tolik variant zdobení! Naučte se péct perfektní cupcakes a když přijde na zdobení, popusťte uzdu své fantazie.
  • 55 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Základní recept na cupcake

Ingredience

Těsto:
  • 85 g Hera Máslová příchuť
  • 98 g cukru krystal
  • 2 velká nebo 3 menší vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 145 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • malá špetka soli
  • 45 ml plnotučného mléka
  • 80–100 g čokolády nebo čokoládových lupínků dle chuti
Vanilkový krém:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
      Těsto:
      1. V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná.
      2. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme.
      3. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt.
      4. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
      5. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru.
      6. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech.
      7. Vždy začínáme a končíme suchou/moučnou směsí.
      8. Jakmile je směs hladká a kompaktní, přestaneme se šleháním. Díky tomu zůstane těsto nadýchané.
      9. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
      10. Naplníme je do 2/3 těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17–20 minut.
      Krém:
      1. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
      2. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
      3. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
      4. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
      5. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
      6. Na závěr upečené cupcakes ozdobte připraveným krémem.