Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Základní recept na cupcake

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Základní recept na cupcake

Ingredience

  • 85 g Hera Máslová příchuť
  • 98 g cukru krystal
  • 2 velká nebo 3 menší vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 145 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • malá špetka soli
  • 45 ml plnotučného mléka
  • 80-100 g čokolády nebo čokoládových lupínků dle chuti
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. V mixéru vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť společně s cukrem, dokud není směs kompaktní a nadýchaná.
  2. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a vše důkladně prošleháme.
  3. Nakonec jen krátce zašleháme vanilkový extrakt.
  4. Vedle v misce si smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  5. Celou směs prosejeme přes sítko a postupně ji zapracujeme spolu s mlékem a čokoládou do vyšlehané směsi v mixéru.
  6. Ingredience přidáváme střídavě, mixujeme na nižší rychlost a po menších částech.
  7. Vždy začínáme a končíme suchou/moučnou směsí.
  8. Jakmile je směs hladká a kompaktní, přestaneme se šleháním. Díky tomu zůstane těsto nadýchané.
  9. Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.
  10. Naplníme je do 2/3 těstem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 17-20 minut.
  11. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
  12. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
  13. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
  14. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
  15. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
  16. Na závěr upečené cupcakes ozdobte připraveným krémem.