Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hokejové Red Velvet cupcakes se smetanovým krémem

  • Čas pečení45 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Hokejové Red Velvet cupcakes se smetanovým krémem

Ingredience

  • 120 g dortové mouky (100 g hladké mouky + 20 g kukuřičného škrobu)
  • 10 g kakaa holandského typu
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 70 g Hera máslová příchuť
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g vanilkového cukru
  • 120 ml podmáslí
  • lžička octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • červené potravinářské barvivo – gelové
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček smetanového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
  • modré potravinářské barvivo
  • červené potravinářské barvivo
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Nejprve si připravíme dortovou mouku.
  2. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu.
  3. Alespoň dvakrát přesátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme.
  4. Troubu necháme předehřát na 170°.
  5. Změklou Heru máslová příchuť vyšleháme do pěny.
  6. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná.
  7. Poté vmícháme celé vejce.
  8. V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná).
  9. V další velké míse si smícháním dortové mouky, kakaa, vanilkového cukru, prášku do pečiva a soli vytvoříme sypkou směs.
  10. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí.
  11. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
  12. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-22 minut.
  13. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku.
  14. Smetanový krém
  15. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
  16. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
  17. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
  18. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
  19. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
  20. Na efekt trikolory si připravíme cukrářský sáček se špičkou a pomocí obyčejného štětce nakreslíme do sáčku několik barvených linek. Sáček už jen naplníme připraveným krémem a zdobíme cupcakes.
  21. Nakonec můžeme cupcakes posypat v barveným cukrovým zdobením.