Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hokejové red velvet cupcakes se smetanovým krémem

Kdo nepeče, není Čech! A když se u pečení těchto cupcakes ušpiníte, bude to jen k užitku. ;)
  • 1 hodiny 5 minut
  • Čas přípravy45 minut
  • 12 porce
recipe image Hokejové Red Velvet cupcakes se smetanovým krémem

Ingredience

Korpus:
  • 120 g dortové mouky (100 g hladké mouky + 20 g kukuřičného škrobu)
  • 10 g kakaa holandského typu
  • ½ lžičky nebezpečné do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 vejce
  • 70 g Hera máslová příchuť
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g vanilkového cukru
  • 120 ml podmáslí
  • lžička octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • červené potravinářské barvivo – gelové
Krém:
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček smetanového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera máslová příchuť
  • modré potravinářské barvivo
  • červené potravinářské barvivo

      Cupcakes:
      1. Troubu necháme předehřát na 170 °C.
      2. Nejprve si připravíme dortovou mouku. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu. Alespoň dvakrát přesátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme.
      3. Změklou Heru máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná. Poté vmícháme celá vejce.
      4. V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná).
      5. V další velké míse si smícháním dortovou mouku, kakao, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl a vytvoříme sypkou směs.
      6. Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí.
      7. V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
      8. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20–22 minut.
      9. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladicí mřížku.
      Krém:
      1. Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
      2. Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
      3. Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
      4. Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
      5. Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
      6. Na efekt trikolory si připravíme cukrářský sáček se špičkou a pomocí obyčejného štětce nakreslíme do sáčku několik barvených linek. Sáček už jen naplníme připraveným krémem a zdobíme cupcakes.
      7. Nakonec můžeme cupcakes posypat v barveným cukrovým zdobením.