Hokejové red velvet cupcakes se smetanovým krémem
Kdo nepeče, není Čech! A když se u pečení těchto cupcakes ušpiníte, bude to jen k užitku. ;)
Čas přípravy45 minut
12 porce

Ingredience
Korpus:
- 120 g dortové mouky (100 g hladké mouky + 20 g kukuřičného škrobu)
- 10 g kakaa holandského typu
- ½ lžičky nebezpečné do pečiva
- ½ lžičky soli
- 1 vejce
- 70 g Hera máslová příchuť
- 100 g cukru krupice
- 50 g vanilkového cukru
- 120 ml podmáslí
- lžička octa
- ½ lžičky jedlé sody
- červené potravinářské barvivo – gelové
Krém:
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 sáček smetanového pudingu
- 60 g krupicového cukru
- 200 g Hera máslová příchuť
- modré potravinářské barvivo
- červené potravinářské barvivo
Cupcakes:
- Troubu necháme předehřát na 170 °C.
- Nejprve si připravíme dortovou mouku. Na tu budeme potřebovat 100 g hladké mouky a 20 g kukuřičného škrobu. Alespoň dvakrát přesátou hladkou mouku si smícháme s kukuřičným škrobem a směs ještě na závěr jednou prosejeme.
- Změklou Heru máslová příchuť vyšleháme do pěny. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká a nadýchaná. Poté vmícháme celá vejce.
- V další misce si obarvíme podmáslí (jeho barva by měla být opravdu hodně výrazná).
- V další velké míse si smícháním dortovou mouku, kakao, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl a vytvoříme sypkou směs.
- Tu do těsta postupně zašleháváme střídavě s obarveným podmáslím – vždy končíme moučnou směsí.
- V hrníčku smícháme sodu s octem a vzniklou pěnu rychle vmícháme do těsta.
- Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20–22 minut.
- Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladicí mřížku.
Krém:
- Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a povaříme.
- Puding dobře rozmícháme ve zbylém studeném mléce, přilijeme k vařící směsi a mícháme tak dlouho, až tato směs zhoustne a krátce probublá. Ztratí se tak chuť škrobu.
- Připravený puding přelijeme do šlehací mísy a necháme jej v ní úplně vychladnout.
- Povrch pudingu lehce posypeme krupicovým cukrem, aby na něm nevznikl škraloup.
- Do vychladlého pudingu vmícháme po kouscích Heru máslovou a šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
- Na efekt trikolory si připravíme cukrářský sáček se špičkou a pomocí obyčejného štětce nakreslíme do sáčku několik barvených linek. Sáček už jen naplníme připraveným krémem a zdobíme cupcakes.
- Nakonec můžeme cupcakes posypat v barveným cukrovým zdobením.
