Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem a domácí marmeládou

Domácí marmeláda povýší tyto citronovo-makové cupcakes na úplně jinou úroveň. A co zbyde, můžete namazat na chleba s poctivou vrstvou másla, mňam!
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy1 hodiny
  • 12 porce
recipe image Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem a domácí marmeládou

Ingredience

Korpus:
  • 115 g Hera máslová příchuť
  • 100 g krystalového cukru
  • 30 g domácího vanilkového cukru
  • 3 střední vejce
  • 60 ml vlažného mléka
  • 100 g prosáté hladké mouky
  • 95 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • kůra ze 2 citronů a šťáva z nich
  • 20 g máku
Jahodový krém:
  • 160 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
  • 40 g Hera máslová příchuť
  • 320 g moučkového cukru
  • 3 velké jahody nakrájené na malé kostičky
Domácí jahodová marmeláda:
  • 0,5 lžičky kyseliny citronové
  • 800 g krupicového cukru
  • 500 g jahod
  • 1 želírovací přípravek
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup:
  1. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  2. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny.
  3. Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká.
  4. Poté vmícháme celé vejce, vždy zašleháváme jedno po druhém.
  5. V další míse smícháním mouku, sůl a prášek do pečiva a vytvoříme sypkou směs.
  6. Tu do těsta postupně zapracováváme střídavě s vlažným mlékem, dokud nebude těsto dostatečně hladké.
  7. Těsto příliš dlouho nešleháme. Jen tak, aby se ingredience hezky spojily.
  8. Přidáme kůru i šťávu z citrónů a nakonec mák.
  9. Košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct.
  10. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku.
  11. Jahodový krém
Domácí jahodová marmeláda:
  1. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu.
  2. Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 10 minut.
  3. Teplou jahodovou marmeládu plníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.
  4. Skleničky s jahodovou marmeládou otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Jahodový krém:
  1. Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká.
  2. Poté postupně přidáváme krémový sýr.
  3. Nakonec ručně vmícháme nadrobno nakrájené jahody.
  4. Po vychladnutí uděláme do vrchní části košíčku vykrajovátkem dolíček, který naplníme domácí marmeládou. Pomocí cukrářského pytlíku a špičky naneseme vychlazený krém.