Citronovo-makové cupcakes s jahodovým krémem plněné domácí marmeládou
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 115 g Hera máslová příchuť
- 100 g krystalového cukru
- 30 g domácího vanilkového cukru
- 3 střední vejce
- 60 ml vlažného mléka
- 100 g prosáté hladké mouky
- 95 g polohrubé mouky
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
- kůra ze 2 citrónů a šťáva z nich
- 20 g máku
- 160 g sýru Philadelphia nebo jiného krémového sýra
- 40 g Hera máslová příchuť
- 320 g moučkového cukru
- 3 velké jahody nakrájené na malinké kostičky
- 0,5 lžičky kyseliny citronové
- 800 g krupicového cukru
- 500 g jahod
- 1 ks Pektogel (nebo jiný želírující přípravek)
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Troubu předehřejeme na 175 °C.
- Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do pěny.
- Poté postupně přisypáváme prosátý cukr, dokud nebude pěna hladká.
- Poté vmícháme celé vejce, vždy zašleháváme jedno po druhém.
- V další míse smícháním mouky, soli a prášku do pečiva vytvoříme sypkou směs.
- Tu do těsta postupně zapracováváme střídavě s vlažným mlékem, dokud nebude těsto dostatečně hladké.
- Těsto příliš dlouho nešleháme, jen aby se ingredience hezky spojily.
- Přidáme kůru i šťávu z citrónů a nakonec mák.
- Košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct.
- Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo košíčcích a poté přemístíme na chladící mřížku.
- Domácí jahodová marmeláda
- Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu.
- Přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 10 minut.
- Teplou jahodovou marmeládu plníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.
- Skleničky s jahodovou marmeládou otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
- Jahodový krém
- Změklý tuk Hera máslová příchuť vyšleháme do hladké, nadýchané pěny a postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, dokud není pěna jednolitá a hladká.
- Poté postupně přidáváme krémový sýr.
- Nakonec ručně vmícháme nadrobno nakrájené jahody.
- Po vychladnutí uděláme do vrchní části košíčku vykrajovátkem dolíček, který naplníme domácí marmeládou. Pomocí cukrářského pytlíku a špičky naneseme vychlazený krém.