use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-tvarohová pochoutka

Tahle pochoutka je postavená na hlavu. Doslova. První se totiž do formy nalije svěží tvarohová náplň s jahodami a až poté přijde řada na korpus.
  • 4 hodiny 35 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodovo-tvarohová pochoutka

Ingredience

Na náplň:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 ml mléka
  • 1–2 PL želatiny
  • 300 g jahod
  • 200 g piškotového korpusu
  • 3–4 PL rumu či rumové aroma
Na korpus:
  • 50 g rostlinného tuku Hera
  • 120 g mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky nebezpečné do pečiva

      Postup přípravy
      1. Připravte si korpus. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a změklou Heru. Vše dobře vypracujte do hladkého těsta. Těsto vlijte do předem připravené (vymaštěné a moukou vysypané) dortové formy. Pečte asi 20 minut na 180 °C.
      2. V hrnci ohřejte mléko a přidejte 1–2 lžíce želatiny. Následně nechte vychladnout. Nalijte směs želatiny do mixéru spolu s tvarohem, Herou, cukrem a žloutky a umixujte dohladka.
      3. Formu na dort nebo koláč opláchněte studenou vodou a nalijte do ní krém. Do krému nechte ponořit jahody a navrch dejte hotový korpus. Zakapejte rumovým aroma nebo rumem.
      4. Dejte do ledničky na 4–5 hodin. Po úplném ztuhnutí otočte dort korpusem dolů na servírovací talíř. Ozdobte šlehačkou a jahodami.