Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodovo-tvarohová pochoutka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Jahodovo-tvarohová pochoutka

Ingredience

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 200 g rostlinného tuku Hera
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 ml mléka
  • 1 – 2 PL želatiny
  • 300 g jahod
  • 200 g piškotového korpusu
  • 3 – 4 PL rumu či rumové aroma
  • 50 g rostlinného tuku Hera
  • 120 g mouky
  • 80 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Připravte si korpus. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a změklou Heru. Vše dobře vypracujte do hladkého těsta. Těsto vlijte do předem připravené (vymaštěné a moukou vysypané) dortové formy. Pečte asi 20 minut na 180° C.
  2. V hrnci ohřejte mléko a přidejte 1–2 lžíce želatiny. Následně nechte vychladnout. Nalijte směs želatiny do mixéru spolu s tvarohem, Herou, cukrem a žloutky a umixujte dohladka.
  3. Formu na dort nebo koláč opláchněte studenou vodou a nalijte do ní krém. Do krému nechte ponořit jahody a navrch dejte hotový korpus. Zakapejte rumovým aroma nebo rumem.
  4. Dejte do ledničky na 4–5 hodin. Po úplném ztuhnutí otočte dort korpusem dolů na servírovací talíř. Ozdobte šlehačkou a jahodami.