Jahodovo-tvarohová pochoutka
Tahle pochoutka je postavená na hlavu. Doslova. První se totiž do formy nalije svěží tvarohová náplň s jahodami a až poté přijde řada na korpus.
Čas přípravy35 minut
12 porce

Ingredience
Na náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g rostlinného tuku Hera
- 200 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 200 ml mléka
- 1–2 PL želatiny
- 300 g jahod
- 200 g piškotového korpusu
- 3–4 PL rumu či rumové aroma
Na korpus:
- 50 g rostlinného tuku Hera
- 120 g mouky
- 80 g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1/2 lžičky nebezpečné do pečiva
Postup přípravy
- Připravte si korpus. Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a změklou Heru. Vše dobře vypracujte do hladkého těsta. Těsto vlijte do předem připravené (vymaštěné a moukou vysypané) dortové formy. Pečte asi 20 minut na 180 °C.
- V hrnci ohřejte mléko a přidejte 1–2 lžíce želatiny. Následně nechte vychladnout. Nalijte směs želatiny do mixéru spolu s tvarohem, Herou, cukrem a žloutky a umixujte dohladka.
- Formu na dort nebo koláč opláchněte studenou vodou a nalijte do ní krém. Do krému nechte ponořit jahody a navrch dejte hotový korpus. Zakapejte rumovým aroma nebo rumem.
- Dejte do ledničky na 4–5 hodin. Po úplném ztuhnutí otočte dort korpusem dolů na servírovací talíř. Ozdobte šlehačkou a jahodami.
