use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pomerančový dort

Lehký a nadýchaný dort, který připravíte co by dup!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Pomerančový dort

Ingredience

Na těsto:
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g rostlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g hladké mouky
  • kůra z jednoho pomeranče
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • 50 g mletých ořechů
  • 1 ČL kypřicího prášku
  • špetka soli
Na polevu:
  • 50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
Na ozdobu:
  • plátky pomeranče
      Postup přípravy:
      1. V míse ušlehejte žloutky, cukr, Heru, vanilkový cukr, pomerančovou kůru a mleté ořechy do pěny. Směs je potřeba velmi důkladně vyšlehat. Přisypte mouku s kypřicím práškem a pomerančovou šťávu. Mouky stačí opravdu pouze 50 g. V další míse vyšlehejte z bílků a špetky soli sníh. Sníh velmi opatrně vmíchejte do těsta, které nalejte do formy o průměru 24 cm vyložené pečicím papírem. Dort pečte v předehřáté troubě cca 40 minut na 160 °C.
      2. Po upečení nechte dort vychladnout a polejte ho čokoládovou polevou, kterou si připravíte tak, že rozpustíte čokoládu a Heru. Nakonec můžete ozdobit plátky pomeranče.