use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové košíčky

Jahodové košíčky s pudinkovém krémem chutnají jako léto. Mňam!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové košíčky

Ingredience

Na košíčky:
  • 20 dkg rostlinného tuku Hera
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
Na vanilkový krém:
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 5 dl mléka
  • 8 dkg cukru
  • 3 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový lusk
Na dekoraci:
  • čerstvé jahody
  • máta

      Postup přípravy:
      1. Smíchejte moučkový cukr, mouku a prášek do pečiva, poté spojte se změklou Herou. Přidejte vejce a třete směs do hladka.
      2. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte 3–4 mm tenké těsto a vyřízněte kruhy, aby se vešly do vašich forem. Těsto ve formách dejte ztuhnout do lednice.
      3. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
      4. Smíchejte vanilkový pudink s trochou mléka a cukrem. V hrnci na mírném ohni přiveďte zbylé mléko k varu, dokud nezhoustne. Po odstranění z tepla smíchejte s Herou a nechte vychladnout.
      5. Na upečené těsto nalijte krém a ozdobte jahodami a mátou.