Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové košíčky

Jahodové košíčky s pudinkovém krémem chutnají jako léto. Mňam!
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Jahodové košíčky

Ingredience

Na košíčky:
  • 20 dkg rostlinného tuku Hera
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 balení prášku do pečiva
Na vanilkový krém:
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 5 dl mléka
  • 8 dkg cukru
  • 3 dkg rostlinného tuku Hera
  • 1 vanilkový lusk
Na dekoraci:
  • čerstvé jahody
  • máta
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy:
  1. Smíchejte moučkový cukr, mouku a prášek do pečiva, poté spojte se změklou Herou. Přidejte vejce a třete směs do hladka.
  2. Na moukou poprášeném povrchu vyválejte 3–4 mm tenké těsto a vyřízněte kruhy, aby se vešly do vašich forem. Těsto ve formách dejte ztuhnout do lednice.
  3. Poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
  4. Smíchejte vanilkový pudink s trochou mléka a cukrem. V hrnci na mírném ohni přiveďte zbylé mléko k varu, dokud nezhoustne. Po odstranění z tepla smíchejte s Herou a nechte vychladnout.
  5. Na upečené těsto nalijte krém a ozdobte jahodami a mátou.