Jahodové košíčky
Jahodové košíčky s pudinkovém krémem chutnají jako léto. Mňam!
Čas přípravy35 minut
12 porce

Ingredience
Na košíčky:
- 20 dkg rostlinného tuku Hera
- 7 dkg moučkového cukru
- 15 dkg hladké mouky
- 1 vejce
- 1/2 balení prášku do pečiva
Na vanilkový krém:
- 1 balení vanilkového pudinku
- 5 dl mléka
- 8 dkg cukru
- 3 dkg rostlinného tuku Hera
- 1 vanilkový lusk
Na dekoraci:
- čerstvé jahody
- máta
Postup přípravy:
- Smíchejte moučkový cukr, mouku a prášek do pečiva, poté spojte se změklou Herou. Přidejte vejce a třete směs do hladka.
- Na moukou poprášeném povrchu vyválejte 3–4 mm tenké těsto a vyřízněte kruhy, aby se vešly do vašich forem. Těsto ve formách dejte ztuhnout do lednice.
- Poté pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
- Smíchejte vanilkový pudink s trochou mléka a cukrem. V hrnci na mírném ohni přiveďte zbylé mléko k varu, dokud nezhoustne. Po odstranění z tepla smíchejte s Herou a nechte vychladnout.
- Na upečené těsto nalijte krém a ozdobte jahodami a mátou.
