Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Far Breton

Křehký koláč, který v sobě ukrývá sladké švestky. Tak by se dal popsat Far Breton, který si zamilovali lidé po celém světě. Kořeny tohoto dezertu jsou však ve Francii. Nasaďte si zástěru a upečte si kousek oblíbené francouzské dobroty.
  • Čas pečení
  • Čas přípravy
  • 12 porce
recipe image Far Breton

Ingredience

  • 60 g Hery (rozpuštěné)
  • 500 ml mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 300 g vypeckovaných suchých švestek
  • 100 ml rumu nebo šťávy z pomeranče
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Švestky ideálně přes noc namočte do rumu (pokud budete připravovat koláč pro děti, naložte švestky do šťávy vymačkané z jednoho pomeranče).
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem a solí a za stále míchání přisypte mouku a nalijte mléko. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru a ujistěte se, že v těstu nejsou kousky mouky.
  3. Formu na koláč vymažte a vysypte cukrem. Na dno vyskládejte okapané švestky a zalijte je těstem. Dávejte pozor, aby se všechny švestky neshrnuly na jednu stranu. Far Breton pečte na 180 °C cca 40 minut, odkud nebude jeho povrch zlatavý. Poté ho nechte vychladnout a dejte na pár hodin odpočinout do lednice.