use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Far Breton

Křehký koláč, který v sobě ukrývá sladké švestky. Tak by se dal popsat Far Breton, který si zamilovali lidé po celém světě. Kořeny tohoto dezertu jsou však ve Francii. Nasaďte si zástěru a upečte si kousek oblíbené francouzské dobroty.
  • 4 hodiny 15 minut
  • Čas přípravy35 minut
  • 12 porce
recipe image Far Breton

Ingredience

Seznam ingrediencí
  • 60 g Hery (rozpuštěné)
  • 500 ml mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 300 g vypeckovaných suchých švestek
  • 100 ml rumu nebo šťávy z pomeranče

      Postup přípravy
      1. Švestky ideálně přes noc namočte do rumu (pokud budete připravovat koláč pro děti, naložte švestky do šťávy vymačkané z jednoho pomeranče).
      2. Vyšlehejte vejce s cukrem a solí a za stále míchání přisypte mouku a nalijte mléko. Nakonec přidejte rozpuštěnou Heru a ujistěte se, že v těstu nejsou kousky mouky.
      3. Formu na koláč vymažte a vysypte cukrem. Na dno vyskládejte okapané švestky a zalijte je těstem. Dávejte pozor, aby se všechny švestky neshrnuly na jednu stranu. Far Breton pečte na 180 °C cca 40 minut, odkud nebude jeho povrch zlatavý. Poté ho nechte vychladnout a dejte na pár hodin odpočinout do lednice.