Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vánoční věnec

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Vánoční věnec

Ingredience

  • 260 ml mléka
  • 1 kostička droždí (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • špetka soli
  • 60 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť (+ na potření)
  • 2 žloutky
  • 5–7 lžic krystalového cukru
  • 550–620 g hladké mouky
  • brusinky (měkké, ne příliš vysušené)
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • třtinový cukr
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Mléko zahřejte na vlažnou teplotu a rozpusťte v něm droždí, lžičku cukru a špetku soli. Pak přimíchejte a nechte rozpustit Heru. Přidejte cukr krystal a žloutky. Následně postupně přidávejte hladkou mouku (v uvedeném rozmezí, dle potřeby) a vypracujte těsto.
  2. Těsto rozdělte na 2 části. První část těsta rozválejte a potřete rozpuštěnou máslovou Herou. Následně posypte skořicí, vanilkovým cukrem a nakonec brusinkami. Zaviňte roládu, kterou uprostřed rozřízněte na 2 části. Z těch pleťte věnec tak, aby byla rozkrojená část vždy směrem vzhůru. Spojte oba konce a položte na pečicí papír. Posypte vanilkovým nebo třtinovým cukrem. To samé udělejte i s druhou částí. Oba věnce pečte na 165 °C dozlatova.