use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vánoční věnec

Z tohoto množství ingrediencí upečete dva krásné a voňavé vánoční věnce.
  • 1 hodiny 20 minut
  • Čas přípravy40 minut
  • 24 porce
recipe image Vánoční věnec

Ingredience

Na těsto:
  • 260 ml mléka
  • 1 kostička droždí (42 g)
  • 1 ČL cukru
  • špetka soli
  • 60 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť (+ na potření)
  • 2 žloutky
  • 5–7 lžic krystalového cukru
  • 550–620 g hladké mouky
  • brusinky (měkké, ne příliš vysušené)
Na posypání těsta:
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • třtinový cukr

      Postup přípravy
      1. Mléko zahřejte na vlažnou teplotu a rozpusťte v něm droždí, lžičku cukru a špetku soli. Pak přimíchejte a nechte rozpustit Heru. Přidejte cukr krystal a žloutky. Následně postupně přidávejte hladkou mouku (v uvedeném rozmezí dle potřeby) a vypracujte těsto.
      2. Těsto rozdělte na 2 části. První část těsta rozválejte a potřete rozpuštěnou máslovou Herou. Následně posypte skořicí, vanilkovým cukrem a nakonec brusinkami. Zaviňte roládu, kterou uprostřed rozřízněte na 2 části. Z těch pleťte věnec tak, aby byla rozkrojená část vždy směrem vzhůru. Spojte oba konce a položte na pečicí papír. Posypte vanilkovým nebo třtinovým cukrem. To samé udělejte i s druhou částí. Oba věnce pečte na 165 °C dozlatova.