Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g třtinového cukru
  • 125 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 120 g bílého jogurtu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 ČL jedlé sody
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 1 granátové jablko
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi. Umíchejte hladké těsto.
  2. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.
  3. Na plotně v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až se začne vařit, plotnu vypněte a smetanu z ní stáhněte. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte 5 minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku. Z granátového jablka vyloupejte červená zrníčka a těmi bábovku posypejte. Můžete ji ještě ozdobit ovocem – malinami, jahodami, borůvkami.