Čokoládová bábovka
Něco pro milovníky čokolády! Tato bábovka je díky jogurtu vláčná a...a prostě skvělá.
Čas přípravy20 minut
12 porce

Ingredience
Na těsto:
- 3 vejce
- 250 g třtinového cukru
- 125 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 120 g bílého jogurtu
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g holandského kakaa
- 1 ČL jedlé sody
Na ozdobení:
- 150 g smetany ke šlehání
- 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 1 granátové jablko
Postup přípravy:
- Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi a umíchejte hladké těsto.
- Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.
- Na plotně v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až se začne vařit, plotnu vypněte a smetanu z ní stáhněte. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte 5 minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku. Z granátového jablka vyloupejte červená zrníčka a těmi bábovku posypejte. Můžete ji ještě ozdobit ovocem – malinami, jahodami nebo borůvkami.
