use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová bábovka

Něco pro milovníky čokolády! Tato bábovka je díky jogurtu vláčná a...a prostě skvělá.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy20 minut
  • 12 porce
recipe image Čokoládová bábovka

Ingredience

Na těsto:
  • 3 vejce
  • 250 g třtinového cukru
  • 125 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 120 g bílého jogurtu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 50 g holandského kakaa
  • 1 ČL jedlé sody
Na ozdobení:
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 1 granátové jablko

      Postup přípravy:
      1. Připravte si kuchyňského robota se šlehací metlou. Do jeho mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky, dokud nebudete mít krémovou světlou směs. Přidejte rozpuštěnou Heru, bílý jogurt a promíchejte. Ve vedlejší misce smíchejte mouku, kakao a jedlou sodu. Vmíchejte do tekuté směsi a umíchejte hladké těsto.
      2. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypte polohrubou moukou. Vlijte do ní těsto a vložte do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečte 40 minut. Bábovka bude po upečení uvnitř ještě lepivá, takže u tohoto receptu vám nepomůže test se špejlí. Upečená bábovka bude zatažená po povrchu a uvidíte, jak se odlepuje od formy. Bábovku nechte asi 15 minut vychladnout a vyklopte.
      3. Na plotně v hrnci přiveďte k varu smetanu. Až se začne vařit, plotnu vypněte a smetanu z ní stáhněte. Nalámejte do smetany čokoládu a nechte 5 minut rozpouštět. Rozmíchejte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, kterou polijete celou bábovku. Z granátového jablka vyloupejte červená zrníčka a těmi bábovku posypejte. Můžete ji ještě ozdobit ovocem – malinami, jahodami nebo borůvkami.