Čokoládová symfonie
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- 6 vajec
- 120 g krystalového cukru
- 25 g kakaa
- 90 g hladké mouky
- ½ ČL prášku do pečiva
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový pudink
- 100 g krystalového cukru
- 500 ml mléka
- 40 g kakaa
- 150 g višní v čokoládě
- Na ozdobu: 100 g čokoládové polevy
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru do pěny. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimíchejte ke žloutkové pěně, opatrně promíchejte a poté přidejte i zbytek bílkového sněhu. Přisypte také prosetou mouku, kakao a kypřicí prášek. Opět opatrně promíchejte. Těsto nalijte do připraveného plechu, zarovnejte a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–12 minut.
- Na krém uvařte pudink podle návodu a nechte jej vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojte na 3 stejné části, potřete čtvrtinou krému a posypte polovinou višní. Na ně natřete druhou čtvrtinu krému a přiklopte druhým plátem piškotu. Další vrstvu připravte stejně. Nechte alespoň 5–6 hodin chladit. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou.