use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfonie

Na tento dezert budete pět ódy! Vynikající kakaová pochoutka s višněmi.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 14 porce
recipe image Čokoládová symfonie

Ingredience

Na těsto:
  • 6 vajec
  • 120 g krystalového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladké mouky
  • ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 100 g krystalového cukru
  • 500 ml mléka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoládě
Na ozdobu:
  • 100 g čokoládové polevy

      Postup přípravy
      1. Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru do pěny. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimíchejte ke žloutkové pěně, opatrně promíchejte a poté přidejte i zbytek bílkového sněhu. Přisypte také prosetou mouku, kakao a kypřicí prášek. Opět opatrně promíchejte. Těsto nalijte do připraveného plechu, zarovnejte a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–12 minut.
      2. Na krém uvařte pudink podle návodu a nechte jej vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojte na 3 stejné části, potřete čtvrtinou krému a posypte polovinou višní. Na ně natřete druhou čtvrtinu krému a přiklopte druhým plátem piškotu. Další vrstvu připravte stejně. Nechte alespoň 5–6 hodin chladit. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou.