Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfonie

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Čokoládová symfonie

Ingredience

  • 6 vajec
  • 120 g krystalového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladké mouky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 100 g krystalového cukru
  • 500 ml mléka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoládě
  • Na ozdobu: 100 g čokoládové polevy
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru do pěny. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimíchejte ke žloutkové pěně, opatrně promíchejte a poté přidejte i zbytek bílkového sněhu. Přisypte také prosetou mouku, kakao a kypřicí prášek. Opět opatrně promíchejte. Těsto nalijte do připraveného plechu, zarovnejte a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–12 minut.
  2. Na krém uvařte pudink podle návodu a nechte jej vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojte na 3 stejné části, potřete čtvrtinou krému a posypte polovinou višní. Na ně natřete druhou čtvrtinu krému a přiklopte druhým plátem piškotu. Další vrstvu připravte stejně. Nechte alespoň 5–6 hodin chladit. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou.