Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová symfonie

Na tento dezert budete pět ódy! Vynikající kakaová pochoutka s višněmi.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy40 minut
  • 14 porce
recipe image Čokoládová symfonie

Ingredience

Na těsto:
  • 6 vajec
  • 120 g krystalového cukru
  • 25 g kakaa
  • 90 g hladké mouky
  • ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 100 g krystalového cukru
  • 500 ml mléka
  • 40 g kakaa
  • 150 g višní v čokoládě
Na ozdobu:
  • 100 g čokoládové polevy

      Postup přípravy
      1. Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru do pěny. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimíchejte ke žloutkové pěně, opatrně promíchejte a poté přidejte i zbytek bílkového sněhu. Přisypte také prosetou mouku, kakao a kypřicí prášek. Opět opatrně promíchejte. Těsto nalijte do připraveného plechu, zarovnejte a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–12 minut.
      2. Na krém uvařte pudink podle návodu a nechte jej vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojte na 3 stejné části, potřete čtvrtinou krému a posypte polovinou višní. Na ně natřete druhou čtvrtinu krému a přiklopte druhým plátem piškotu. Další vrstvu připravte stejně. Nechte alespoň 5–6 hodin chladit. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou.