Čokoládová symfonie
Na tento dezert budete pět ódy! Vynikající kakaová pochoutka s višněmi.
Čas přípravy40 minut
14 porce

Ingredience
Na těsto:
- 6 vajec
- 120 g krystalového cukru
- 25 g kakaa
- 90 g hladké mouky
- ½ ČL prášku do pečiva
Na náplň:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 250 g moučkového cukru
- 1 vanilkový pudink
- 100 g krystalového cukru
- 500 ml mléka
- 40 g kakaa
- 150 g višní v čokoládě
Na ozdobu:
- 100 g čokoládové polevy
Postup přípravy
- Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru do pěny. Bílky ušlehejte se zbytkem cukru na sníh. Třetinu bílkového sněhu přimíchejte ke žloutkové pěně, opatrně promíchejte a poté přidejte i zbytek bílkového sněhu. Přisypte také prosetou mouku, kakao a kypřicí prášek. Opět opatrně promíchejte. Těsto nalijte do připraveného plechu, zarovnejte a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–12 minut.
- Na krém uvařte pudink podle návodu a nechte jej vychladnout. Heru s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, přidejte vychladlý pudink a kakao. Plát rozkrojte na 3 stejné části, potřete čtvrtinou krému a posypte polovinou višní. Na ně natřete druhou čtvrtinu krému a přiklopte druhým plátem piškotu. Další vrstvu připravte stejně. Nechte alespoň 5–6 hodin chladit. Po vychladnutí polijte čokoládovou polevou.
