Dunajské řezy
Čas pečení1 hodiny 0 minut
1 porce

Ingredience
- Na těsto:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 340 g polohrubé mouky
- 250 g krystalového cukru
- 4 vejce
- 3 ČL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- 2 PL mléka
- 1 sklenice višní
- Na náplň:
- 2 smetanové pudinky
- 800 ml mléka
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 2 PL krystalového cukru
- Na polevu:
- 1,5 tabulky čokolády
- 125 ml alespoň 30% smetany
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
- Rozpusťte Heru a nechte ji vychladnout do pokojové teploty. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva a utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná pěna. Do pěny pomalu přidávejte mouku a vychladlou Heru. Připravené těsto rozdělte na dvě části. K jedné z nich přidejte kakao a mléko a dobře promíchejte.
- Do obdélníkové formy dejte nejprve světlé těsto, poté těsto tmavé. Na těsto poskládejte v řádcích vypeckované višně. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte cca 25–30 minut při 180 °C.
- Na náplň uvařte pudink, nechte jej zchladnout a smíchejte se změklou Herou, dokud nevznikne hladký krém. Rozetřete jej na vychladlý koláč. Na polevu zahřívejte smetanu s nalámanou čokoládou v kastrůlku, dokud nebude poleva hladká. Mírně zchladlou polevu rozetřete na koláč.