use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dunajské řezy

Kakao, višně, čokoláda,...Dunajské řezy v sobě mísí hned několik chutí, přitom jsou snadné na přípravu. Už jste je vyzkoušeli?
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy30 minut
  • 20 porce
recipe image Dunajské řezy

Ingredience

Na těsto:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 340 g polohrubé mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 sklenice višní
Na náplň:
  • 2 smetanové pudinky
  • 800 ml mléka
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 PL krystalového cukru
Na polevu:
  • 1,5 tabulky čokolády
  • 125 ml alespoň 30% smetany

      Postup přípravy
      1. Rozpusťte Heru a nechte ji vychladnout do pokojové teploty. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva a utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná pěna. Do pěny pomalu přidávejte mouku a vychladlou Heru. Připravené těsto rozdělte na dvě části. K jedné z nich přidejte kakao a mléko a dobře promíchejte.
      2. Do obdélníkové formy dejte nejprve světlé těsto, poté těsto tmavé. Na těsto poskládejte v řádcích vypeckované višně. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte cca 25–30 minut při 180 °C.
      3. Na náplň uvařte pudink, nechte jej zchladnout a smíchejte se změklou Herou, dokud nevznikne hladký krém. Rozetřete jej na vychladlý koláč.
      4. Na polevu zahřívejte smetanu s nalámanou čokoládou v kastrůlku, dokud nebude poleva hladká. Mírně zchladlou polevu rozetřete na koláč.