Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dunajské řezy

  • Čas pečení1 hodiny 0 minut
  • Čas přípravy
  • 1 porce
recipe image Dunajské řezy

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 340 g polohrubé mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 4 vejce
  • 3 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL mléka
  • 1 sklenice višní
  • Na náplň:
  • 2 smetanové pudinky
  • 800 ml mléka
  • 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 2 PL krystalového cukru
  • Na polevu:
  • 1,5 tabulky čokolády
  • 125 ml alespoň 30% smetany
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Rozpusťte Heru a nechte ji vychladnout do pokojové teploty. Mezitím smíchejte mouku s práškem do pečiva a utřete vejce s cukrem tak, aby vznikla nadýchaná pěna. Do pěny pomalu přidávejte mouku a vychladlou Heru. Připravené těsto rozdělte na dvě části. K jedné z nich přidejte kakao a mléko a dobře promíchejte.
  2. Do obdélníkové formy dejte nejprve světlé těsto, poté těsto tmavé. Na těsto poskládejte v řádcích vypeckované višně. Dejte formu do předehřáté trouby a pečte cca 25–30 minut při 180 °C.
  3. Na náplň uvařte pudink, nechte jej zchladnout a smíchejte se změklou Herou, dokud nevznikne hladký krém. Rozetřete jej na vychladlý koláč. Na polevu zahřívejte smetanu s nalámanou čokoládou v kastrůlku, dokud nebude poleva hladká. Mírně zchladlou polevu rozetřete na koláč.