Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Čokoládová hlína

Vtipný dezert, který ocení hlavně děti. Pořádně si se svou jedlou zahrádkou vyhrajte, ozdobte ji například jedlými květy nebo marcipánovou žížalkou. Servírování do malého květináčku už bude jen třešničkou. :)
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy50 minut
  • 4 porce
recipe image Čokoládová hlína

Ingredience

  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 150 g smetany ke šlehání
  • 150 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 125 g krupicového cukru
  • 125 g mandlové mouky
  • 125 g rýžových vloček
  • 80 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
  • 50 g kakaa
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

  1. Troubu si předehřejte na 140 °C. Heru rozpusťte. Rýžové vločky dejte do mixéru a rozmixujte na hladkou směs. V míse smíchejte rozmixované vločky, mandlovou mouku, cukr krupici a kakao. Až je směs promíchaná, přidejte rozpuštěnou Heru a důkladně promíchejte.
  2. Na plech rozložte pečicí papír. Připravenou „hlínu“ vysypte na plech a roztáhněte na stejnoměrně vysokou vrstvu. Pečte v troubě 10 minut. Po vytažení z trouby nechte úplně vychladnout a opět promíchejte. „Hlína“ je hotová.
  3. V malém hrnečku přiveďte k varu smetanu. Odstavte z plotny a do smetany rozlámejte čokoládu. Nechte 5 minut stát. Rozmíchejte malou metličkou dohladka. Nechte chvilku vychladnout. Směs může být vlažná, nesmí být horká. Do kuchyňského robota se šlehací metlou dejte tvaroh a přidejte k němu čokoládovou smetanovou směs. Společně šlehejte, až vznikne hladký, nadýchaný krém. Přimíchejte do něj 10 lžic čokoládové hlíny.
  4. Připravte si skleničky, ve kterých tento dezert nejlépe vynikne. Na dno skleniček dejte trochu hlíny, na ni vrstvu tvarohového krému a nahoru opět hlínu. Klidně můžete přidat ještě vrstvu ovoce. A co jiného do hlíny než kytičky? Skvěle vypadají i lesní jahody.