Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vanilkové rohlíčky bez laktózy

Nesnesete laktózu? Nezoufejte. Své oblíbené vánoční cukroví si vychutnáte i bez ní a rozdíl nepoznáte.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy45 minut
  • 40 porce
recipe image Vanilkové rohlíčky bez laktózy

Ingredience

Na těsto:
  • 200 g vychlazené Hery bez laktozy
  • 300 g hladkých mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
Na obalení:
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr (ideálně domácí)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Postup přípravy
  1. Všechny suroviny na vanilkové rohlíčky smíchejte a vypracujte z nich nelepivé těsto.
  2. Nechejte do druhé dne odpočinout v lednici.
  3. Z těsta odkrajujte kousky. Z kousků vyválejte delšího “hada”, ze kterého ukrajujte kousky tak velké, jak velké chcete mít rohlíčky. Takto si připravte více rohlíčků a ty postupně upravte, aby měly pěkné okraje a ohněte je do tvaru rohlíčku. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nezačnou tmavnout, zhruba 12 až 15 minut.
  5. Horké sundávejte z plechu a obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkou.