use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vanilkové rohlíčky bez laktózy

Nesnesete laktózu? Nezoufejte. Své oblíbené vánoční cukroví si vychutnáte i bez ní a rozdíl nepoznáte.
  • 1 hodiny
  • Čas přípravy45 minut
  • 40 porce
recipe image Vanilkové rohlíčky bez laktózy

Ingredience

Na těsto:
  • 200 g vychlazené Hery bez laktozy
  • 300 g hladkých mouky
  • 100 g cukru moučka
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 2 žloutky
Na obalení:
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr (ideálně domácí)

      Postup přípravy
      1. Všechny suroviny na vanilkové rohlíčky smíchejte a vypracujte z nich nelepivé těsto.
      2. Nechejte do druhé dne odpočinout v lednici.
      3. Z těsta odkrajujte kousky. Z kousků vyválejte delšího “hada”, ze kterého ukrajujte kousky tak velké, jak velké chcete mít rohlíčky. Takto si připravte více rohlíčků a ty postupně upravte, aby měly pěkné okraje a ohněte je do tvaru rohlíčku. Skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
      4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nezačnou tmavnout, zhruba 12 až 15 minut.
      5. Horké sundávejte z plechu a obalujte ve směsi moučkového cukru s vanilkou.